mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Snoeicursus steenfruit #Kapelle

Een reactie plaatsen

Op zaterdag 15 oktober organiseert het Fruitteeltmuseum in Kapelle een korte praktische cursus snoeien van steenfruit. Steenfruit is de verzamelnaam van alle vruchten waarvan het zaad in een hard omhulsel zit: de steen. Voorbeelden van steenfruit zijn pruimen en kersen. Tijdens de cursus wordt aandacht  besteed aan o.a. de wijze en het tijdstip van snoeien, de reactie op de snoei en de opbrengst. Ook de grondsoort, bestuiving, bemesting en aantasting door plaagdieren komen aan bod. 

steenfruit.png

 In de museumtuin van het Fruitteeltmuseum hangt het fruit volop aan de bomen. Ruim 200 oude peren- en appelrassen op laagstam en in verschillende snoeivormen te zien, bieden de tuin een landschap van kleur, geur en belevenis. Ook worden de vruchten van vroeger niet vergeten, zoals de kweepeer, de mispel en de moerbei.

Aanmelden

In de tuin hangen de laatste resten van klein- of zachtfruit zoals de bramen en frambozen. Nu de pruimen en kersen zijn geoogst, is het tijd voor de snoei van het steenfruit, nog voordat de winter invalt. Het Fruitteeltmuseum organiseert regelmatig snoeicursussen van hard-, zacht- en steenfruit. Op zaterdag 15 oktober kan je met je snoeigereedschap terecht voor een korte snoeicursus steenfruit. De snoeicursus steenfruit duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. Men gaat zoveel mogelijk zelf aan de slag. Kosten € 15,00, incl. consumptie. Aangeraden wordt zelf een kleine en grote takkenschaar en/of snoeizaag mee te nemen. Voor meer informatie en aanmelding, tel.0113-344904 of  via info@fruitteeltmuseum.nl. Zie www.fruitteeltmuseum.nl

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s