Open dag sluiscomplex #Hansweert en Verkeersposten druk bezocht

Rijkswaterstaat hield op zaterdag 1 oktober 2016 een open dag bij het sluisgebouw Hansweert en de beide Verkeersposten in Hansweert en Wemeldinge. Deze open dag werd gehouden in verband met het 150 jarig bestaan van het Kanaal door Zuid-Beveland.

Op 15 oktober 1866 werd het Kanaal door Zuid-Beveland opengesteld. Het kanaal vormt de verbinding tussen de Ooster- en de Westerschelde. In de 19e eeuw was het één van de drukst bevaren kanalen van Europa en nog steeds is het een hoofdvaarweg voor de scheepvaart tussen Gent en Duitsland. Jaarlijks maken 41.000 beroepsvaartuigen gebruik van het kanaal en 6.200 recreatievaartuigen. De waterstand op het kanaal door Zuid-Beveland verschilt van die op de Westerschelde. De sluizen bij Hansweert zorgen er voor dat het hoogteverschil overbrugd wordt en de schepen veilig hun weg kunnen vervolgen.

150-jaar-kanaal-door-zb

Om het 150 jarig bestaan van het kanaal te vieren worden er tijdens diverse weekenden in september en oktober festiviteiten op en rond het kanaal georganiseerd.

sluizen-en-kanaal-hansweert

Foto: http://www.facebook.com/150jaarKdZB

Enkele honderden mensen kwamen zaterdag op de open dag van de sluizenbediening bij Hansweert en de verkeerspost in Wemeldinge af. Ook de geschiedenis van het Kanaal door Zuid-Beveland kreeg veel aandacht.

Lees verder via http://internetbode.nl/reimerswaal/drukbezochte-open-dag-sluizen-hansweert-299898

Rijkswaterstaat logo

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: