mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Heel Zeeland digivaardig

Een reactie plaatsen

DELTA verbindt senioren met de digitale wereld

Na de succesvolle pilot ‘Heel Zeeland digivaardig’ start DELTA vanaf donderdag 29 september met het verder uitrollen van het concept. Samen met Zeeuwse partners worden senioren door basisschoolleerlingen in vijf weken tijd wegwijs gemaakt in de digitale wereld. DELTA vindt het vanuit maatschappelijk oogpunt belangrijk om Zeeuwen te verbinden met de ‘digitale samenleving’.

In het afgelopen voorjaar zijn zeventig cursisten op vier basisscholen ‘digivaardig’ geworden. Samen met de bibliotheek Oosterschelde en een digiconsulente, maken basisschoolleerlingen de cursisten aan de hand van praktijk en theorie opdrachten wegwijs op de digitale snelweg. Terug in de schoolbanken hebben de cursisten in vijf weken tijd de basisprincipes van het gebruik van een tablet geleerd.

Samenwerking

De samenwerking en de onderlinge interactie tussen de scholieren en cursisten is als zeer waardevol ervaren. Met dit project biedt DELTA senioren de mogelijkheid om ook digitaal verbonden te zijn met hun directe omgeving. Daarnaast leren scholieren hoe ze informatie over brengen op anderen en ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden. Het project ‘heel Zeeland digivaardig’ levert daarmee een directe bijdrage aan een digitale Zeeuwse samenleving.

Aanmelden

De bredere uitrol in Zeeland start donderdag 29 september op basisschool Radar Jenaplan JL de Jonge uit Zierikzee. Senioren en scholen die interesse hebben in deelname kunnen zich aanmelden via digi@DELTA.nl.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s