mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Indigo biedt steun aan kinderen van gescheiden ouders

Een reactie plaatsen

Indigo start op 14 oktober 2016 in Terneuzen met de lotgenotengroep “Kind en echtscheiding’ voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die worstelen met de scheiding van hun ouders.  Kinderen leren spelenderwijs met hun gevoelens en de nieuwe gezinssituatie om te gaan. De groep vindt elke keer na schooltijd plaats.  Belangstellenden kunnen zich tot 19 september 2016 aanmelden bij het secretariaat van Indigo, telefoonnummer 0113 24 60 60.

Ieder kind gaat er vanuit dat zijn ouders voor altijd bij elkaar blijven. Vooral jonge kinderen vinden dit erg vanzelfsprekend. Wanneer deze situatie plotseling verandert door een scheiding, wordt het vertrouwen van het kind op de proef gesteld. Een scheiding is een aangrijpende en angstige periode waarin veel kinderen probleemgedrag vertonen. Duidelijke steun en uitleg zijn dan onmisbaar.

De inhoud
Tijdens de lotgenotengroep ‘Kind en echtscheiding’ kunnen kinderen hun verhaal kwijt en wordt d.m.v. creatieve vormen geholpen met de verwerking van deze ingrijpende situatie.
Er komen onder andere de volgende thema’s aan bod: het herkennen van gevoelens, het waarom van de scheiding, schuldvraag, loyaliteitsconflicten, nieuwe partners.

De lotgenotengroep bestaat uit 8 wekelijkse groepsbijeenkomsten, die elk 75 minuten duren. Per groep kunnen zes tot acht jongens en meisjes meedoen.
De groep wordt geleid door 2 preventiewerkers. Voorafgaand aan de groep vinden er kennismakingsgesprekken en een ouderavond plaats. Deelname is gratis.

Indigo
Indigo is een initiatief van Emergis en biedt mentale ondersteuning direct en dichtbij

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s