mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Eerste Zeeuwse Postcoderoosregeling binnenkort van start #Schoondijke

Een reactie plaatsen

Samen lokale duurzame zonne-energie opwekken in Schoondijke

Stichting Duurzaam Groede start binnenkort in Zeeuws-Vlaanderen met de eerste Zeeuwse postcoderoosregeling. In samenwerking met Hydrauvison uit Schoondijke maakt de stichting het mogelijk voor particulieren, bedrijven en verenigingen om binnen een lokale energiecoöperatie duurzame zonne-energie op te wekken. Dit is voor de leden van de coöperatie financieel aantrekkelijk omdat zij daarmee energiebelasting terugkrijgen. Daarnaast dragen zij een steentje bij aan de duurzame opwek in Zeeland. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met EnergieAnders (adviseur/installateur en onderhoud) en DELTA (afname stroom en verrekening voor deelnemers).

290 zonnepanelen
Stichting Duurzaam Groede maakt het, met de oprichting van dit lokale energie-initiatief, mogelijk dat iedereen in het postcodegebied (4501/4503/4507/4508/4511/4513/4515) gebruik kan maken van verlaging van de energiebelasting. Dit kan oplopen tot een rendement van ruim 6% op het geïnvesteerde bedrag. Hydrauvison uit Schoondijke heeft de stichting kosteloos zijn dak beschikbaar gesteld. De voorziene installatie zal bestaan uit maximaal 290 zonnepanelen (75 kWp), goed voor een jaarlijks opwek tussen 66.000 en 70.000 kWh.

Informatiebijeenkomst vrijdag 7 oktober
“De stichting heeft al oriënterende gesprekken gevoerd en vele enthousiaste reacties ontvangen”, aldus Adrie Neuféglise. “De verwachting is dan ook dat de energiecoöperatie nog dit jaar officieel wordt opgericht en de eerste kilowatturen worden opgewekt.” Op vrijdag 7 oktober vindt er vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst plaats in de Grote Kerk in Groede. Op deze avond zijn ook de kennispartners De Coöperatie-Expert/ Energie Anders en DELTA aanwezig om samen met de stichting uitleg te geven over dit initiatief en vragen te beantwoorden.

Over de postcoderoosregeling
De postcoderoosregeling is een belastingmaatregel waarmee het kabinet lokale duurzame opwek van stroom, binnen een postcodegebied, financieel aantrekkelijk maakt. Deelnemers aan de regeling leveren direct een bijdrage aan het behalen van de duurzame doelstellingen uit het Energieakkoord. Met de postcoderoosregeling zorgt het kabinet ervoor dat iedereen die niet beschikt over een geschikt eigen dak en/of terrein voor het verlaagde tarief energiebelasting in aanmerking komt.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s