mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Vijf genomineerden Zeeuwse PioniersPrijs bekend

Een reactie plaatsen

Wie wint de €5.000,- prijzengeld?

De vijf genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs 2016 zijn bekend. Tijdens de Zeeuwse Handelsmissie in Den Haag werd bekend gemaakt welke kandidaten kans maken om dé Zeeuwse Pionier van 2016 te worden en de bijbehorende €5.000,- in de wacht te slepen.

PIONIERSPRIJS

DEN HAAG 17-09-2016 NIEUWSPOORT BEKENDMAKING VAN DE PIONIERSPRIJS NA DINER ZEELAND / NIEUWSPOORT. FOTO JOS V LEEUWEN / PZC

 

De kanshebbers zijn dit jaar: producent van innovatief licht pantsermateriaal AllPlast uit Tholen, Digitale Schoolpas, een app die de schoolpas vervangt uit Vlissingen, producent van moderne en verantwoorde vleesproducten en vleesvervangers Meatless uit Goes, milieuvriendelijke producent van biologische mosterd en sauzen TonS Mosterd uit Zierikzee en VitroPlus/ViVi uit Burgh-Haamstede dat een manier heeft gevonden om groenten te kweken met slechts 1/80ste van het gebruikelijk benodigde water.

De Zeeuwse PioniersPrijs is een jaarlijkse prijs voor een initiatief dat Zeeland in positieve zin op de kaart weet te zetten. Elk jaar wordt gekeken welke persoon of organisatie zich als pionier heeft weten te onderscheiden en daarmee een positief beeld geeft over de provincie Zeeland en de kansen die er in Zeeland zijn. Naast het forse geldbedrag, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en DRV, en een kunstwerk van Henk Vierveijzer, is vooral ook de bijbehorende media aandacht erg waardevol voor de winnaar.

Stem op jouw favoriete Zeeuwse Pionier

De winnaar wordt zaterdag 8 oktober bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van De Zeeuwse Connectie in Middelburg. Tot die datum kan het publiek mede bepalen wie die winnaar moet worden, door te stemmen op zijn of haar favoriet via http://www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

 

“Zeeland biedt zoveel geweldigs! Er ontstaan in Zeeland verschillende mooie initiatieven die Zeeland verder kunnen brengen en de provincie in een positief daglicht stellen, maar het lukt onvoldoende om deze goed onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. De Zeeuwse Connectie wil hier verandering in brengen en hulp bieden en heeft daarom de Zeeuwse PioniersPrijs in het leven geroepen.” Aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van stichting De Zeeuwse Connectie. De winnaars kunnen mooie bedrijven zijn, zoals de eerdere winnaars De Appelaere en OOS International, of een startend initiatief zoals foto-app Snappic.nl. Maar de winnaar kan ook een persoon of organisatie zijn, zoals de winnaar van vorig jaar, Zilte Academie Zeeland, die Zeeland op de kaart wil zetten als culinaire provincie.
De Zeeuwse Connectie is een snelgroeiend netwerk van bijna negenduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar wil verbinden. Zij organiseren borrels en bijeenkomsten in de Randstad (Amsterdam, Den Haag & Rotterdam) en in Zeeland en zijn actief op Facebook en Linkedin. Eens per jaar organiseert men een bijeenkomst in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst, dit jaar op zaterdag 8 oktober, wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. “Wij merken dat Zeeuwen onderling makkelijk contact leggen en elkaar daar waar mogelijk graag helpen. Naast gezelligheid, biedt dit kansen voor die Zeeuwen zelf, maar uiteindelijk ook voor heel Zeeland. Dit potentieel moeten we beter uitnutten.”

De Zeeuwse Connectie

Aanvullende informatie genomineerden:

 

 

Allplast

Tholen

De heer Roald Bol

www.allplast.nl

 

Allplast is een van de meest innovatieve bedrijven in Nederland, uit Tholen. Allplast is de ontwikkelaar van een nieuw innovatief lichtgewicht pantserschild materiaal. 25% lichter en dus gemakkelijker te dragen door bijvoorbeeld politieagenten en ME-ers. Bij inbouw in politievoertuigen zelfs 50% lichter, wat veel besparing oplevert op het gebied van brandstofgebruik en onderhoud.

High-tech uit Zeeland!


Digitale Schoolpas

Vlissingen

De heer Bas Verschoore

www.digitaleschoolpas.nl

 

De Digitale Schoolpas is een app die de oude bekende schoolpas vervangt, maar dan met veel extra voordelen. Zoals nooit meer onleesbare en zoekgeraakte passen, geen duizenden kilo’s weggegooid plastic per jaar, eenvoudige identificatie voor schoolfeesten, betalen voor de printer, controle op aanwezigheid in de klas met i-beaken, moderne telefoon-boom, etc. Een product van samenwerkende Zeeuwse bedrijven dat al bij drie Zeeuwse scholengemeenschappen is geïntroduceerd. Blijkbaar komen niet alle gave apps uit Amsterdam.


 

Meatless

Goes

De heer Jos Hugense   

www.meatless.nl

 

Meatless ontwikkelde het combinatie concept waarbij vlees en plantaardig product worden gecombineerd om (h)eerlijke voeding te maken met minder vet en met respect voor het milieu.

Meatless vernieuwt voedselproducten en maakt ze gezonder en duurzamer. Dankzij bijzondere 100% natuurlijke grondstoffen zoals Zeeuwse tarwe, rijst en peulvruchten. Snacks, vleeswaren, gehakt, hamburgers en andere producten krijgen een veel lager vetgehalte zonder verlies van smaak of kwaliteit. En de impact op het milieu wordt ook verkleind.

Meatless heeft zich de afgelopen jaren ontwikkelt van vleeswarenproductiebedrijf naar een bedrijf dat wereldwijd innovatieve concepten ontwikkelt voor voedingsproducenten en retailers.

Vanuit Zeeland op wereldniveau inspelen op de eisen van de bewuster wordende consument.


TonS Mosterd

Zierikzee

Ton Schröer      

http://www.tonsmosterd.com

 

TonS Mosterd produceert groen, biologisch en verantwoord, mosterd en sauzen op ambachtelijke wijze.

Tegenwoordig vind je TonS Mosterd door heel Nederland, in de winkels en op enorme bilboards. En eerder dit jaar haalde hij Piet’s weerbericht naar Zierikzee, door zijn bod op deze kans tijdens Serious Request. De passie van Ton voor zijn producten is in elk potje zichtbaar en proefbaar. Daarnaast heeft Ton met zijn 556 zonnepanelen op het dak en enkel elektrische auto’s ook een passie voor duurzaamheid: een zeer actieve import-Zeeuw met passie voor Zeeland en Mosterd.


VitroPlus/ViVi                

Burgh-Haamstede

John Bijl

www.vitroplus.nl / www.vivi.nu

 

Een krop sla kweken zonder bestrijdingsmiddelen en met slechts een halve liter water in plaats van de gebruikelijke 40, in een gebouw onder led-licht? En nog veel smaakvoller ook?

ViVi kan het.

Zonder teeltkennis en zonder arbeid kan door iedereen nu een krop sla worden gekweekt, waar ook ter wereld. Dat komt doordat de sla van zichzelf opgroeit in een intelligente verpakking waarin hij ook verkocht kan worden. Wordt het wereldwijde voedselprobleem opgelost in Zeeland?

 

Vitro Plus is wereldmarktleider op het gebied van weefselkweek varens met een 70% marktaandeel en past haar unieke expertise nu ook toe op groenten en kruiden. Het telen van groenten onder LED in gebouwen gebeurt met name in de VS en Japan al op redelijke schaal maar de methode van ViVi is zelfs in de wereld van deze ‘voorlopers’ disruptive te noemen.

 

ViVi heeft na enkele kleine testen geheel voor eigen rekening en risico speciaal voor dit project een kweekfaciliteit gebouwd om toekomstige gebruikers te kunnen overtuigen want ‘zien is immers geloven’. Dat is pionieren. De sla wordt al verkocht in restaurants.

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s