mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Open dag sluiscomplex #Hansweert en Verkeersposten

Een reactie plaatsen

Rijkswaterstaat houdt op 1 oktober 2016 van 10:00 tot 16:00 uur een open dag bij het sluisgebouw Hansweert en de beide Verkeersposten in Hansweert en Wemeldinge. Deze open dag wordt gehouden in verband met het 150 jarig bestaan van het Kanaal door Zuid-Beveland.

sluis-hansweert-nacht

Foto door Guus, via Zeelandnet

Op 15 oktober 1866 werd het Kanaal door Zuid-Beveland opengesteld. Het kanaal vormt de verbinding tussen de Ooster- en de Westerschelde. In de 19e eeuw was het één van de drukst bevaren kanalen van Europa en nog steeds is het een hoofdvaarweg voor de scheepvaart tussen Gent en Duitsland. Jaarlijks maken 41.000 beroepsvaartuigen gebruik van het kanaal en 6.200 recreatievaartuigen. De waterstand op het kanaal door Zuid-Beveland verschilt van die op de Westerschelde. De sluizen bij Hansweert zorgen er voor dat het hoogteverschil overbrugd wordt en de schepen veilig hun weg kunnen vervolgen.

 

Om het 150 jarig bestaan van het kanaal te vieren worden er tijdens diverse weekenden in september en oktober festiviteiten op en rond het kanaal georganiseerd. Onderdeel daarvan is de open dag van bedrijven langs het kanaal op zaterdag 1 oktober van 10:00 tot 16:00 uur. Rijkswaterstaat opent op deze dag de deuren van het sluisgebouw Hansweert en van de beide Verkeersposten in Hansweert en Wemeldinge. Op deze locaties krijgt u uitleg over de werkzaamheden  Omdat de werkzaamheden ook die dag gewoon doorgaan en in verband met veiligheid en ruimtegebrek kunnen er maximaal zes personen tegelijk naar de eerste verdieping van het sluisgebouw. Voor de wachtenden wordt er een aantal activiteiten georganiseerd op de benedenverdieping. Voor een bezoek aan de Verkeerspost Hansweert kan op de sluis ingeschreven worden. De Verkeerspost Wemeldinge kan vrij bezocht worden maar ook hier kunnen maximaal zes personen tegelijk naar boven. Verder zullen er ook twee Rijkswaterstaat schepen bij de sluis liggen die bezichtigd kunnen worden.

Rijkswaterstaat logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s