mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nieuwe subsidie voor isolatie eigen woning

Een reactie plaatsen

De nieuwe subsidieregeling “”Energiebesparing Eigen Huis”” is nu van start gegaan. Dan kan je als particuliere woningeigenaar en als vereniging van eigenaren (VvE) van koopappartementen bij het Rijk subsidie aanvragen om uw woning te isoleren. Deze subsidie kan oplopen tot 20% van de kosten.

Voor welke soorten isolatie?

Je kan subsidie krijgen wanneer je twee of meer energiebesparende maatregelen treft. Je kan kiezen uit dak-, gevel-, spouwmuur- en vloerisolatie en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u een extra subsidie. Ook kan je subsidie aanvragen voor een maatwerkadvies en het afsluiten van een energiesparingsgarantie.

Ook VvEs kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvEs subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan, procesbegeleiding en het afsluiten van een energiesparingsgarantie.

Wie zijn hele huis voorziet van een zeer energiezuinig isolatiepakket, krijgt een extra bonus van 4.000 bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

De subsidieregeling is bijzonder interessant voor woningen van voor 1992. Deze woningen zijn minder goed geïïsoleerd dan woningen die na die periode gebouwd zijn.

Budget

De subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis loopt van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018. Het Rijk heeft €€60 miljoen hiervoor beschikbaar gesteld. In de eerste ronde is 20,5 miljoen beschikbaar. Deze loopt van 15 september tot 1 maart 2017.

Combineren met andere subsidies en leningen

De subsidie Energiebesparing Eigen Huis mag je combineren met andere subsidies en leningen van rijk, provincie of gemeente, zoals de Stimuleringslening Duurzame Particuliere Wonignverbetering-2, de Nationale Energiebespaarlening of de ISDE-subsidie voor zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel.

Meer informatie en aanvragen

Meer informatie over de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis kan je vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis.

energiebesparingeigenhuis2

Vanaf 15 september 2016 vanaf 09:00 uur kunt u op deze website uw subsidie digitaal aanvragen. Hiervoor hebt u DigiD (als particulier) of eHerkenning (als VvE) nodig. RVO behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst.

Meer weten over soorten isolatie en bedrijven?

Kijk eens op www.duurzaambouwloket.nl Op deze website vindt u informatie over de verschillende mogelijkheden van isolatie en bedrijven uit uw regio die dit voor u uit kunnen voeren. Op deze website staan ook alle subsidies en leningen van het Rijk, de provincie Zeeland en de gemeente overzichtelijk bij elkaar.

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s