mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Sluiting woning in Middelburg nu toch doorgezet

Een reactie plaatsen

Vorige week heeft burgemeester Harald Bergmann besloten de tijdelijke sluiting van een woning in de Edelstenenbuurt Middelburg een week uit te stellen omdat zicht was op een tijdelijke opvangplek voor de betrokken inwoner. Vooral gezien zijn medische situatie wilde de burgemeester in dit geval een week uitstel verlenen. De afgelopen week zijn er diverse tijdelijke oplossingen aan de inwoner aangeboden en ook een optie die voor de langere termijn een oplossing zou kunnen zijn. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in alleen een oplossing voor tijdelijke woonruimte en is de woning vrijdagmorgen (16-9-2016) gesloten.

Afwijzing

Drie weken geleden wees de rechter het verzoek van de bewoner om het besluit tot sluiting van de woning van de burgemeester ongedaan te maken af. Bij een actie van de politie was een handelshoeveelheid drugs in de woning aangetroffen, producten die wezen op handel en een wapen. Het ging om in totaal 364 gram – niet medicinale – hennep. Een hoeveelheid die vele malen groter is dan de toegestane hoeveelheid van 5 gram voor eigen gebruik. Dit alles wijst volgens de instanties op handel in drugs en niet (alleen) op medicinaal gebruik.

Conform het beleid van Middelburg besloot de burgmeester toen tot een tijdelijke sluiting. Vooral het verboden wapenbezit in combinatie met de grote hoeveelheid drugs heeft de burgmeester dit doen besluiten. De rechter heeft vervolgens geoordeeld over de voorgenomen sluiting. Zie ook de uitspraak naar het persbericht van het Openbaar Ministerie over het besluit van de rechter https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Sluiten-woning-na-drugsvondst-terechte-beslissing-van-burgemeester.aspx

Vervangende woonruimte

Gezien de medische situatie van de bewoner heeft de gemeente, naar eigen zeggen, via het zorgloket Porthos alle mogelijke moeite gedaan tijdelijke vervangende woonruimte te vinden. Diverse mogelijkheden zijn aangeboden aan de bewoner. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het vinden van tijdelijke woonruimte waar betreffende bewoner nu heen is. Alhoewel niet verplicht heeft de gemeente met alle betrokken instanties hulp aangeboden in het vinden van passende woonruimte voor de lange termijn. De betrokkenen zijn daar nog over in gesprek.

middelburg logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s