mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Agent gewond bij aanhouding verdachte #Middelburg

Een reactie plaatsen

Een agent is woensdag aan het einde van de middag gewond geraakt toe hij, samen met een collega een man wilde aanhouden. De verdachte vluchtte maar was snel gevonden.

Op woensdag 15 september 2016 om half vijf werd een surveillance-eenheid van de politie gestuurd naar de Statenlaan. De melding was dat daar een man voor de deur stond die problemen veroorzaakte. In de straat stond inderdaad een man die volgens buurtbewoners overlast veroorzaakt. Een agent wilde de identiteit van de man controleren en vorderde van hem een bewijs. Maar de man wilde niet meewerken en wond zich op. De agent besloot de man aan te houden en pakte hem vast. Er ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte de agent enkele harde klappen in zijn ribben gaf. De agent kon daardoor de verdachte niet langer vasthouden en hij ontsnapte. De agent is langs een dokter gereden die aangaf dat enkele ribben van de agent gekneusd waren.

Aanhouding

Er werd direct een onderzoekt gestart naar zijn identiteit. Die was snel bekend en de 33-jarige inwoner van Oost-Souburg is kort daarna in zijn woning aangehouden. Hij probeerde nog te vluchten maar een hondengeleider kon dat met zijn hond voorkomen. De verdachte is aan het bureau in verzekering gesteld.

Geweld

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren de overheid niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Mensen met een publieke fuctie die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen ze naar voren en gaan de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s