mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Commissaris Han Polman opent centrum voor nucleaire geneeskunde in Zeeland #Goes

Een reactie plaatsen

De Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, opent op donderdag 22 september het centrum voor nucleaire geneeskunde in Goes. Het centrum is het resultaat van de samenwerking tussen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en Siemens Healthineers. Siemens voorziet het ADRZ van de nieuwste geavanceerde apparatuur.

adrz-centrum-nucleaire-geneeskunde

In het centrum, dat in slechts enkele maanden tijd is gerealiseerd, kan met moderne nucleaire beeldvormende technieken diagnostisch het juist functioneren van organen worden aangetoond. Daarnaast kan antwoord worden gegeven op vragen zoals: hoe actief is de stofwisseling en is er een tumor aan het ontstaan? De diagnostische en in een aantal situaties therapeutische zorg is niet alleen van groot belang voor kankerpatiënten, maar ook voor cardiologische en orthopedische patiënten.

Dankzij de combinatie van nucleaire geneeskundige beeldvormende technieken en radiologische beeldvormende technieken kan het ADRZ de juiste behandeling adviseren. Voor de Zeeuwse patiënten is het belangrijk dat zij dicht bij huis terecht kunnen voor kwalitatief hoogwaardige zorg. Juist om die reden zijn het ADRZ en Siemens Healthineers verheugd dat de heer Polman als Commissaris van de Koning het centrum namens de inwoners van Zeeland wil openen.

Het centrum is eind juni bouwkundig opgeleverd, waarna het in de zomer in gebruik werd genomen.

admiraalDeRuyterLogo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s