mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Boswerkzaamheden Jachtsebos #Kapelle

Een reactie plaatsen

Sinds een aantal dagen worden in het Jachtsebos bij Kapelle boswerkzaamheden uitgevoerd. Met groot materieel worden de rijen populieren aan de randen van het bos verwijderd. De bomen hebben een leeftijd bereikt waarop zij een gevaar (gaan) vormen en voor overlast (gaan) zorgen door afvallende takken, afbreken en omwaaien. Bovendien dient te worden voorkomen, dat zij de nog jonge bomen van het herinneringsbos Bos van de Toekomst zouden beschadigen.

jachtsebos-kapelle

 

Aangezien ook de onderbegroeiing bij de werkzaamheden veel schade zou oplopen, is besloten die van te voren te verwijderen. Na de werkzaamheden zullen er zgn. struikvormers worden aangeplant – inheemse struiken en struweel -, die op termijn weer een fraaie boszoom zullen vormen.

Van te voren is onderzocht in welke bomen zich roofvogelhorsten en holen van vleermuizen en spechten bevinden; deze zullen zo veel mogelijk worden gespaard.

Naar het zich laat aanzien zullen de werkzaamheden een aantal weken duren. Waar nodig zullen gedeelten van het bos tijdelijk voor het publiek worden afgesloten.

staatsbosbeheer logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s