mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Start nieuwe subsidieronde slopen verouderde woningen #Zeeland

Een reactie plaatsen

Met ingang van 8 september 2016 start de vijfde subsidieronde van Provinciale Impuls Wonen. De afgelopen jaren zijn  107 slecht verkoopbare particuliere woningen gesloopt of samengevoegd met een financiële bijdrage vanuit de Provincie Impuls Wonen. Ook zijn er honderden sociale huurwoningen gesloopt en teruggebouwd. In deze subsidieronde is € 2,3 mln. beschikbaar.  Wie in aanmerking wil komen voor een bijdrage, kan tot 10 oktober 2016 een aanvraag indienen.

verkrotte_woning_verkleind

Er staan in Zeeland veel verouderde woningen die overkoopbaar zijn geworden. Ze zijn gebouwd in een tijd waarin we andere eisen stelden aan woningen. De woningvraag is bovendien veranderd: er zijn minder gezinnen met kinderen, de groep alleenstaanden is groter en ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Het effect van deze ontwikkelingen: verwaarloosde, leegstaande of verkrotte woningen in de straat.

Carla Schönknecht gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling:
“Ik zie dat de PIW projecten een vliegwieleffect hebben op de omgeving. Deze regeling helpt om een fijne woon- en leefomgeving te creëren door nieuw leven te blazen in vervallen leegstaande panden en krotten. Hierdoor neemt het aantal leegstaande woningen af. Een dubbele winst want niet alleen huizenbezitters profiteren hiervan, ook de bouwwereld krijgt hierdoor een stimulans. Samen maken we Zeeland nog mooier.”

Provinciale Impuls Wonen

De Provinciale Impuls Wonen is een subsidieregeling voor huizenbezitters die hun oude woning willen slopen, samenvoegen of bloksgewijs renoveren. Particulieren, gemeenten, bedrijven, stichtingen en corporaties kunnen subsidie aanvragen. De subsidie kan helpen om het financiële gat tussen de kosten en opbrengsten van het project kleiner te maken. Een woning voldoet aan de eisen als het is gebouwd vóór 1 januari 1970  en een maximale WOZ waarde van € 170.000 heeft.

Spreekuur

Om te kijken of subsidieverlening mogelijk is, organiseert de Provincie spreekuren in elke regio. Hierbij zijn twee medewerkers aanwezig om plannen en ideeën van geïnteresseerden informeel te bespreken. Het maakt daarbij niet uit of er alleen nog maar een globaal idee is of dat er een uitgewerkt project is. Zowel particulieren, bouwbedrijven als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De spreekuren vinden plaats op:

  • 22 september in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland tussen 18 en 20 uur
  • 22 september in het gemeentehuis van Middelburg tussen 18 en 20 uur
  • 28 september in het gemeentehuis van Hulst tussen 18 en 20 uur
  • 28 september in het gemeentehuis van Sluis te Oostburg tussen 17 en 19 uur
  • 29 september in het gemeentehuis van Goes tussen 19 en 21 uur
  • 29 september in het gemeentehuis van Terneuzen tussen 19 en 21 uur
  • 6 oktober in het gemeentehuis van Tholen tussen 18 en 20 uur

Aanvragen

Personen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage, kunnen van 8 september tot 9 oktober  2016 een aanvraag indienen. Alle projecten worden vervolgens beoordeeld aan de hand van toetsingscriteria. Wanneer alle aanvragen zijn beoordeeld, ontstaat een ranglijst van projecten. De projecten met de meeste punten ontvangen subsidie. Op die manier worden de beste projecten gehonoreerd.

Meer weten?

Voor meer informatie over de subsidieregeling kunt u kijken op http://www.zeeland.nl/piw. Als u een vraag hebt, kunt u contact opnemen via piw@zeeland.nl

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s