mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Opknapbeurt buitenwallen van #Sluis

Een reactie plaatsen

Maandag 29 augustus 2016 beginnen de werkzaamheden aan de buitenwallen van Sluis. De Provincie Zeeland wil de buitenwallen voor mensen, dieren en planten aantrekkelijker maken.

wallen sluis

Door hoge delen hoger te maken en lage delen lager, zijn de buitenwallen straks beter zichtbaar in het landschap. Dit doet recht aan de rijke geschiedenis van Sluis en omgeving. Meer reliëf zorgt voor afwisseling in droge en natte gebieden. Daardoor zullen meer soorten dieren en planten zich thuis voelen in het gebied. Die variatie en verbetering van de wandel- en fietsroutes zorgen dat er meer te beleven is voor inwoners en recreanten. De werkzaamheden zijn naar verwachting in april 2017 afgerond.

Waterschap Scheldestromen en de gemeente Sluis grijpen dit moment aan voor de uitvoering van baggerwerkzaamheden aan de waterlopen en het herstel van de oevers. Daarna moet de baggerspecie drogen en verwerkt worden op omliggende landbouwpercelen, dit duurt tot waarschijnlijk 2018. Efficiënt en het betekent minder en korter overlast voor de omgeving.

Werkzaamheden

De plekken van de toren van Bourgondië, de ravelijnen en de buitenwallen worden opgehoogd. De vroegere grachten worden weer (deels) uitgegraven. Naast de werkzaamheden aan de buitenwallen wordt ook de aangrenzende natuur aangepakt. Er ontstaat een vrij open grasland met struweel en enkele bomen waar runderen en schapen grazen. Het huidige fietspad blijft en wordt op een paar plekken iets verlegd. Wandelen door het gebied wordt mogelijk gemaakt.

Hinder

Omdat er nauwelijks woningen liggen vlakbij de werkzaamheden, is de hinder voor de omgeving beperkt. De meeste grond wordt binnen hetzelfde gebied verwerkt. Daardoor is er niet veel transport. Als het transport de openbare weg incidenteel kruist, zet de aannemer verkeersregelaars in. Als het fietspad door de werkzaamheden een stukje onbegaanbaar is, is er een omleiding. Het baggerwerk wordt met een zuigerbootje uitgevoerd. De uitkomende baggerspecie wordt zo veel mogelijk via een drijvende leiding verpompt. Mocht er sprake zijn van overlast, dan kunnen omwonenden contact opnemen met Buro Ruimte & Groen tel. 06-5091 3662.

Samenwerking

De Provincie werkt samen met waterschap Scheldestromen, Gemeente Sluis en Het Zeeuwse Landschap aan de buitenwallen van Sluis.

provincie zeeland logo

Meer informatie is te vinden  op www.zeeland.nl/wallenvansluis

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s