mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Gratis basiscursus internet voor Bibliotheekleden: Klik & Tik

Een reactie plaatsen

In de Bibliotheken Heinkenszand en Goes wordt vanaf maandag 5 en dinsdag 6 september de cursus ‘Klik en Tik, het internet op’ gegeven. Het programma is voor mensen die moeite hebben met computers en internet. Doel is om hen hiermee vertrouwd te maken. De cursus van vier lessen is laagdrempelig en houdt rekening met een laag taalniveau.

Onder bijstandsgerechtigden en ouderen zijn nogal wat mensen die niet goed overweg kunnen met computers. Daardoor is het voor hen moeilijker om een baan te vinden of zelfstandig te functioneren. Het programma ‘Klik en tik’ biedt mensen de kans om kennis te maken met de computer, internet en sociale media.

Interesse?
De cursusduur bestaat uit vier lessen van 14.00 uur tot 16.00 uur in Heinkenszand en start op 5 september en van 10.00 uur tot 12.00 uur in Goes en start op dinsdag 6 september. De kosten voor deze cursus in de Bibliotheek Heikenszand, Stengeplein 1 en Goes, Oostwal 34, zijn voor leden gratis en €14,50 voor niet leden. Er zijn ook Klik en Tik cursussen in de bibliotheken Bruinisse en Zierikzee.

Kijk voor meer info en aanmelden op www.bibliotheekoosterschelde.nl/agenda

 

Cursus

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma wat vanaf huis te volgen is. Er zijn drie delen en men kan instappen op het eigen niveau. Via filmpjes bekijken deelnemers de eenvoudige uitleg en daarna gaan ze aan de slag met praktische oefeningen. De ervaring leert dat de deelnemers graag begeleiding krijgen bij de oefeningen. Op gezette tijden kunnen ze door het jaar heen daarom bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning.

bib oosterschelde

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s