mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Symposium Kwetsbaar online #Zeeland

Een reactie plaatsen

Kwetsbaar online ‘Op weg naar een gezamenlijke aanpak in mediawijsheid “

De online wereld is voor kinderen en jongeren leuk en snel! Het is een onuitputtelijke bron van informatie en advies en een ontmoetingsplek waar contacten razendsnel zijn gelegd. Deze online wereld kent echter ook risico’s: kinderen die 24 uur per dag, zeven dagen per week digitaal gepest worden, kinderen die via internet door loverboys geronseld worden voor seks, jongeren die klasgenoten misbruiken door te dreigen met het online zetten van seksueel getinte filmpjes, gameverslaving, enz.

social media

Cyberpesten, sexting, grooming en gameverslaving kunnen grote gevolgen hebben voor de slachtoffers. Denk aan een negatief zelfbeeld, angst, gevoelens van schaamte en eenzaamheid, verslechtering van de schoolprestaties, in aanraking met politie, psychosomatische klachten en ernstige psychische problemen. Ook op latere leeftijd kunnen de slachtoffers de negatieve gevolgen nog ervaren.  Ouders, professionals maar ook jongeren zelf worstelen hiermee.

zeeland.jpeg

In Zeeland pakken verschillende organisaties activiteiten op om er voor te zorgen dat kinderen en jongeren veilig online kunnen zijn en goede keuzes maken. Een gezamenlijke aanpak ontbreekt echter. Met het symposium ‘Kwetsbaar online’ willen we met de verschillende betrokken organisaties een eerste stap zetten om tot samenwerking te komen en samen preventief beleid te bepalen. Sociale veiligheid voor alle Zeeuwse kinderen en jongeren is het ultieme doel!

Indigo

Het symposium ‘Kwetsbaar online’ is op donderdag 24 november en wordt georganiseerd door Indigo. Vanaf 12.00 uur bieden we een uitgebreid, interactief en uniek programma met lezingen en workshops waarin we de deelnemers meenemen in de laatste ontwikkelingen. Locatie volgt later.  Een uitgebreid programma en de mogelijkheid tot inschrijven volgen in september.

www.emergis.nl

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s