mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Vervolg Serious Request #Veere in Koudekerke

Een reactie plaatsen

In navolging van Oostkapelle, Westkapelle en Domburg staat dit jaar het ‘Glazen Huis’ binnen de gemeente Veere in Koudekerke, op het Dorpsplein bij Galerie De Pastorie. Koudekerke sluit daarmee aan bij de landelijk actie Serious Request van radiozender 3FM om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

Team-KoudekerkeSR16

foto: Kees Aarnoutse

Initiatiefnemer Hans Burgs is trots dat ook dit jaar een fantastische groep vrijwilligers de organisatie van ‘zijn’ prachtige evenement oppakt. Deze groep is een goede afspiegeling van het dorp, zodat er samen een mooie actieweek kan worden georganiseerd. Dit ook met ondersteuning vanuit de organisaties van de voorgaande jaren. Net als in het ‘echte’ Glazen Huis van 3FM, dat dit jaar in Breda staat, sluiten 3 DJ’s zich in de week voor Kerst zeven dagen zonder eten op terwijl zij 24 uur per dag een muziekprogramma verzorgen. Het publiek kan tegen betaling platen aanvragen, geld doneren en zelf in actie komen. Daarnaast vinden er tijdens de actieweek allerlei activiteiten en optredens plaats. Het bedrag dat met de actie in Koudekerke wordt opgehaald, gaat volledig naar 3FM Serious Request, en daarmee naar het Rode Kruis.

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking. Deze stille ramp eist elke 35 seconden een kinderleven. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden. Vooral kinderen van vijf jaar en jonger in arme plattelandsgebieden zijn kwetsbaar.

 

SRQ koudekerke 2016

De actieweek is van 18 tot en met 24 december en zal te volgen zijn via televisie en internet. De namen van de 3 DJ’s worden nog even geheim gehouden, die zullen – net als vele andere activiteiten – later bekend gemaakt worden. Meer informatie op de website (www.koudekerkesr.nl).  Blijf op de hoogte via Twitter (koudekerkeSR), Facebook (koudekerkeSR) of Instagram (koudekerkeSR).

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s