mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Bootjes Kijken in Museum Veere tijdens nieuwe tentoonstelling

Een reactie plaatsen

20 augustus – 9 oktober in locatie de Schotse Huizen

Heerlijk toch, aan de oevers van het Veerse Meer zitten en dan alleen maar kijken naar al die bootjes die voorbijvaren. Ze verbeelden vrijheid en zijn een middel om verre, onbekende bestemmingen te bereiken. Museum Veere wil met de tentoonstelling ‘Bootjes Kijken’ dat gevoel naar boven brengen. De kunstenaars Ludo van Well en Peter Hautekiet stelden de tentoonstelling voor de locatie Schotse Huizen samen. Ze delen een passie voor schepen en gebruiken het schip als metafoor. Hun objecten en sculpturen, tekeningen over de filosofie van het varen en ontwerptekeningen en schetsen in zwart/wit en kleur zijn van zaterdag 20 augustus tot en met zondag 9 oktober te zien.

In de expositie wordt ruim aandacht besteed aan het schip als zodanig. De rompvorm en de opbouw van de scheepsromp komen tot in detail aan bod. De scheepsportretten zijn soms vrije impressies en anderen zijn weer méér dan realistisch. Materialen die de kunstenaars hebben gebruikt voor hun verbeeldingen zijn hout, metaal, kunststof en natuurlijke materialen. De tentoonstelling weerspiegelt de opvattingen van de twee makers: gedetailleerd, geïmproviseerd, vrij vormgegeven en humor.

bootje kunst.jpg

De kunstenaars

Ludo van Well is beeldhouwer en vormgever en werkt veel met natuursteen, hout, koper, brons en samengestelde materie (composiets). Inspiratie voor zijn unieke werken haalt hij uit de maritieme wereld. “Bootvormen ontwerpen is sowieso spannend. En dan te bedenken hoe het vaart is een extra dimensie”, aldus de kunstenaar. Van Well heeft een vaste expositie in GalleryMaritime in Middelburg en exposeerde eerder onder andere in China, New York en Museum Veere.

Peter Hautekiet is beeldend kunstenaar. Zijn sculpturen en constructies maakt hij vooral van natuurlijke vezels en hout. Zijn inspiratie vindt hij bij de vormen van vaartuigen. Hij verkent de lijnen van bootvormen, zoekt de spanning op tussen verhaal en beeld. In zijn vrije tijd restaureert hij houten boten. Hautekiet exposeerde eerder in het Belgische Ranst en Antwerpen.

Schotse Huizen

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s