mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Donatie #DELTA Zeeland Fonds voor vrijwilligers ziekenhuizen

Een reactie plaatsen

De beide Zeeuwse ziekenhuizen hebben een donatie ontvangen van het DELTA Zeeland Fonds voor het project: “Vrijwilligers maken het verschil voor de patiënt”. De ziekenhuizen gebruiken deze financiële steun voor het verbeteren en uitbreiden van de inzet van vrijwilligers in het ziekenhuis.

Het ADRZ is onlangs gestart met het inzetten van vrijwilligers als gastvrouw/gastheer in de hal en op de spoedeisende hulp. ZorgSaam Ziekenhuis werkt als langere tijd met vrijwilligers ter ondersteuning van de patiënten. Zij zijn onlangs gestart met een buddy die een patiënt persoonlijk kan begeleiden.

De ziekenhuizen kijken naar de mogelijkheden en de behoeften om, met behulp van vrijwilligers, het verblijf in het ziekenhuis voor de patiënten en de familie zo aangenaam mogelijk te maken. Vrijwilligers/gastvrouwen en –heren kunnen door hun aanwezigheid en gerichte aandacht een belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van de patiënt in het ziekenhuis. De vrijwilliger is vooral van belang voor kwetsbare en alleenstaande patiënten. De Zeeuwse ziekenhuizen willen deze mensen zo goed mogelijk ondersteunen. Zij stellen de hulp en inzet van de vrijwilligers dan ook bijzonder op prijs.

Beide ziekenhuizen zetten de donatie in voor werving, begeleiding en training van de vrijwilligers.

DELTA fonds

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s