mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Leer fruitbomen oculeren #Kapelle

Een reactie plaatsen

Op zaterdag 20 augustus kan je in het Fruitteeltmuseum te Kapelle terecht voor het oculeren van fruitbomen. Onder leiding van een deskundige fruitboomkweker wordt niet alleen het verhaal van het oculeren verteld, maar kan je ook zelf aan de slag om een eigen fruitboompje te kweken. Van 10:00 uur tot 12:00 uur leer je het oculeren en neem ook je favoriete appel- of perenras mee naan huis. De cursus kost € 15,00 incl. fruitmateriaal. Voor meer informatie en aanmelding cursus: info@fruitteeltmuseum.nl of via tel.0113-344904 tijdens de openingsuren op ma t/m za 11:00-17:00 uur. 

Oculeren of ook wel ‘oogenten’ genoemd is het vegetatief vermeerderen van een bepaalde ras appel, peer of kers op een andere onderstam. Het oculeren gebeurt in de zomer wanneer er voldoende ‘ogen’ of groeiknoppen zijn om gezonde fruitbomen te leveren, terwijl het enten in de winter gebeurt.

fruitteeltmuseum foto

Naast de cursus en demonstratie oculeren kan je  genieten van de museumtuin met 200 oude fruitrassen, de wisselexposities ‘Langs het tuinpad van mijn vader’  door museumvrijwilligers zelf gemaakte schilderijen en verder het ouderwets veilen met de veilingklok.

Alles rondom oculeren vindt zaterdag  20 augustus plaats van 10.00-12.00 uur. Het museum is tot 17.00 uur geopend.  Entree kost € 6,00; MJK gratis.

Zie www.fruitteeltmuseum.nl

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s