mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

12e Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober 2016

Een reactie plaatsen

De Nacht van de Nacht was in 2015 een groot succes. Door heel Nederland werden er maar liefst 350 evenementen georganiseerd in het duister waar 40.000 mensen van hebben genoten. Meer dan 300 organisaties werkten mee aan de Nacht van de Nacht, sterrenclubs, wandelverenigingen, natuurgebieden, boswachters natuurfotografen etc. Daarnaast doofden 155 gemeenten en bedrijven reclameverlichting en aanlichting van gebouwen.

In de Nacht van zaterdag 29 oktober organiseren de Natuur en Milieufederaties, voor de 12e keer de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht worden door het hele land weer honderden nachtelijke activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Er zijn nu al meer dan 60 activiteiten aangemeld, waar kan je zien op: http://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/
En heb jezelf een idee voor de Nacht van de Nacht, die kan je hier natuurlijk ook aanmelden.

Waar is het nog donker?
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel gebouwen worden verlicht, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan vaak minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energiebesparing op verlichting.

Vorig jaar bezochten meer deelnemers de Nacht van de Nacht dan ooit. En waren er 50 evenementen meer georganiseerd dan dat jaar daarvoor. Ook bekende landmarks zoals de Dom in Utrecht deden het licht uit. Deelnemers konden in onze provincie onder andere in Antropia in Driebergen genieten van een biologisch diner in het duister en een masterclass sterrenkunde van Govert Schillling en meedoen aan een rondleiding met cabaret in een donker Fort Vechten met medewerking van ambassadeur Vincent Bijlo.

nacht van de nacht logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s