mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Boekpresentatie levensgeschiedenis Zeeuws echtpaar: Twee levens een liefde, een dubbelbiografie #Middelburg

Een reactie plaatsen

Barbara van Benthem Jutting presenteert donderdag 11 augustus 2016 in het Zeeuws Archief haar boek ‘Twee Levens Een Liefde’ over haar grootouders Chris van Benthem Jutting en Dirkje de Boer. Het boek is een dubbelbiografie en schetst aan de hand van brieven een beeld van de burgerlijke cultuur in Nederland in het interbellum. Het Zeeuws Archief beheert het archief Familie Van Benthem Jutting.  

boek twee levensBiografie van een tijdperk

‘Twee Levens Een Liefde – Biografie van een Tijdperk’ is een dubbele biografie. Chris van Benthem Jutting en Dirkje de Boer leren elkaar in 1926 kennen, dan is Chris al 48. Hij is kapitein geweest op de grote vaart naar Indië. Zij is jonger dan hij, maar heeft ook het nodige meegemaakt. Ze gaan elkaar schrijven. In dit boek mag de lezer eerst binnenkijken in de burgerlijke cultuur van Nederland aan het begin van de twintigste eeuw. Daarna mag hij mee op stoomschepen naar Indië. Vervolgens kijkt hij mee naar hun liefde en huwelijk. Alles in de historische context van het interbellum waarin hun levens zich hebben afgespeeld.

Presentatie

Barbara van Benthem Jutting presenteert ‘Twee Levens Een Liefde’ donderdag 11 augustus 2016 om 15.00 uur in het Zeeuws Archief. Het Zeeuws Archief beheert het archief Familie Van Benthem Jutting. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de presentatie; aanmelden is noodzakelijk vanwege het beperkt aantal plaatsen: www.zeeuwsarchief.nl

Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Boekscout en kost 18,65 euro. Het is vanaf 11 augustus te koop bij Boekscout www.boekscout.nl/shop/, bij het Zeeuws Archief en te bestellen via de boekhandel.

Over de auteur

Auteur Barbara van Benthem Jutting (1963) is actief in de gemeentepolitiek in Eindhoven. Zij studeerde organisatiepsychologie en werkte lang in managementfuncties in het bedrijfsleven. Van Benthem Jutting heeft een levenslange interesse in geschiedenis: “Ik wilde altijd of geschiedenis studeren of er over schrijven. Toen ik een briefwisseling erfde, lag het voor de hand dat mijn fascinatie voor geschiedenis en mijn interesse in
mijn familie bij elkaar zouden komen.”

Zeeuws Archief logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s