mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Inbraak voorkomen door wakkere buurtbewoner? ‪#‎Kapelle‬

Een reactie plaatsen

In de nacht van woensdag op donderdag nacht zijn er twee mannen aangehouden in respectievelijk de Mauritsstraat en de Alexanderstraat in Kapelle. Zij worden verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Mauritsstraat.

Wakker gemaakt

Een buurtbewoner wordt rond half twee wakker van geluiden die hij niet thuis kan brengen. In eerste instantie ziet hij niets uit het slaapkamerraam. Als hij opnieuw geluiden hoort, besluit hij buiten te gaat kijken. Ditmaal ziet de alerte buurtbewoner twee mannen de straat uit lopen. Omdat hij de situatie niet vertrouwt volgt hij de mannen nog een eindje om te kijken welke richting deze uitgaan. Vervolgens heeft hij de politie gebeld.

Zoekslag

Twee eenheden worden door de meldkamer op pad gestuurd. In de Mauritsstraat betrappen agenten een man terwijl deze over een schutting klimt. Hij wordt vervolgens verscholen liggend in de tuin gevonden en aangehouden. Hierna is nog een zoekslag gemaakt in de omgeving. Enige tijd later wordt in de Alexanderstraat een man in een geparkeerde auto aangetroffen die voldoet aan het opgegeven signalement. Naast de auto vinden agenten in de bossages inbrekersgereedschap. Ook deze man is aangehouden.

Onderzoek

De verdachte die in de tuin is gevonden is een 44-jarige man zonder vaste – woon of verblijfplaats in Nederland; de tweede verdachte is een 28-jarige man uit Wanssum. In de Maurits zijn enkele woningen gecontroleerd op braaksporen. Er is niets gevonden. Vanmorgen is de jongste verdachte weer op vrije voeten gesteld. Dat geldt niet voor de oudere man; deze is voor verhoor en nader onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

politie auto Kapelle

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s