mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Folkloristische dag #Colijnsplaat

Een reactie plaatsen

Op camping Orisant aan de West Zeedijk 2 in Colijnsplaat zal op woensdag 10 augustus 2016 van 10:00 tot 17:00 uur een folkloristische dag plaats vinden. Deze dag zal worden gehouden in samenwerking met de Stichting Zeeuwse Klederdracht en is bedoeld voor jong en oud. 

De hele dag kunnen belangstellenden kennis maken met een groot aantal beoefenaars van oude ambachten. Er zijn demonstraties sierglas blazen, schapenwol spinnen, mandenvlechten, portrettekenen, kaarsen beschilderen, mosterd maken, gipsdecoraties, palingroken, creatief handwerk, touwslager, zijde schilderen, babbelaars bakken en Zeeuwse kappen opmaken. Een bezoek aan deze dag kan erg interessant en ook leerzaam zijn. Er zijn meerdere beoefenaars van ambachten die uitgebreid  vertellen over hun ambacht. Zij weten met name kinderen zeker te boeien met hun verhaal en mogen zelfs meehelpen om een product te leren maken.

De portrettekenaars kunnen kinderen in kleur of zwart wit haarfijn vastleggen op papier. De Schouwse palingroker bereidt zijn paling op authentieke wijze in de rook van een zorgvuldig samengestelde mix van eiken en beukenhout. Volgens een origineel Schouws recept.

Zeeuwse stand ingezoomd 2

Zeeuwse stand ingezoomd 2

De Stichting Zeeuwse Klederdracht biedt verder op deze Folkloristische dag de volledige collectie blikjes babbelaars van Diesch en Joosse aan, verder de enige echte Zeeuwse kussentjes, sleutelhangers en wenskaarten.

Zie ook http://www.stzk.nl/index.html

 

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s