mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Controle op illegale recreatie ‪#‎Veere‬

Een reactie plaatsen

In de gemeente Veere is het ‘niet toegestaan om, ten behoeve van recreatief nachtverblijf, kampeermiddelen te plaatsen buiten de daartoe aangewezen kampeerterreinen’. Op grond van dit artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening houden de BOA’s van de gemeente Veere, samen met de politie, regelmatig controles op illegale recreatie.

Die controles worden niet alleen gehouden omdat illegale recreatie nu eenmaal verboden is, maar ook omdat er vaak klachten binnenkomen bij de gemeente en de politie. Veel illegale kampeerders blijken kennelijk niet van ‘normale’ gebruiksvoorwerpen, als een toilet of een vuilnisbak, te zijn voorzien. Vaak laten zij hun vuilnis achter, doen hun behoefte in openbare plantsoenen en stoken open vuurtjes. Ze zorgen dus voor veel overlast in de omgeving.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee...

Op zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag heeft ook zo’n controle plaatsgevonden. In de vooravond zijn door de wijkagent en de BOA’s van de gemeente Veere folders uitgedeeld waarin het verbod wordt uitgelegd, en ook zijn mensen van tevoren gewaarschuwd dat er in de nacht een handhavingsactie gehouden zou worden. Ze kregen dus ruim van tevoren nog een kans om alsnog een echte camping op te zoeken.

Om middernacht is de handhavingsactie gestart en is er gecontroleerd langs de kust tussen Dishoek en Vrouwenpolder, maar ook in Veere zelf. In totaal zijn er 12 processen-verbaal opgemaakt voor illegale recreatie. In de komende tijd zullen deze controles vaker plaatsvinden.

illegaal camperen bord

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s