mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Politie voorkomt grote toeloop na ‘open’ uitnodiging barbecue op social media ‪#‎OudVossemeer‬

Een reactie plaatsen

Diverse politie-eenheden hebben woensdagavond de toegangswegen van Oud-Vossemeer in te gaten gehouden. De aanleiding hiervoor is een ‘open’ uitnodiging voor een barbecue door een 16-jarige jongen op social media. De uitnodiging aan zijn vrienden blijft niet binnen de groep, maar wordt onbedoeld breed verspreid.

Als de jongen in de gaten krijgt dat zijn uitnodiging ook verspreidt is via instagram en dat dit hem 3500 likes en een 524-tal reacties oplevert, voelt hij aan dat dit uit de hand kan gaan lopen. Gelukkig is hij zo verstandig om de wijkagent op de hoogte te stellen van zijn vergissing. Vervolgens zijn er verschillende acties ondernomen. De jongen heeft zijn uitnodiging ingetrokken en op social media laten weten dat de barbecue niet door gaat. Omgevingsanalisten van de politie hebben social media geanaliseerd om een inschatting te maken van de eventuele toeloop naar het dorp.

Wees zorgvuldig op social media

’s Avonds hebben diverse politie-eenheden bij de toegangswegen naar Oud Vossemeer gepost. Een 100-tal jongeren die op weg waren naar de barbecue zijn tegengehouden. Dankzij adequaat handelen achter de schermen van diverse politiemedewerkers is alles in goede banen geleid en is de zaak niet uit de hand gelopen. Aan de andere kant zegt de politie op hun site richting jongeren het niet genoeg te kunnen benadrukken: wees zorgvuldig met wat je op social media plaatst! In dergelijke gevallen kunnen er grote financiële gevolgen uit voortvloeien als politie en gemeente besluiten de kosten te verhalen op de ouders. Antwoorden op vragen over het gebruik van social media zijn te lezen op ‘Vraag het de politie’.

politieauto-bij-een-verkeerslicht

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s