mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

#NVWA betrapt opnieuw kotter met verboden netten

Een reactie plaatsen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt proces-verbaal op tegen een schipper en de eigenaar van een kotter vanwege het gebruik van verboden vistuig. Visserijinspecteurs betrapten de kotter woensdag 27 juli op de Noordzee bij het vissen met zogeheten binnenkuilen. Na overleg met een officier van justitie heeft de NVWA de verboden netten en de vangst in beslag genomen. Het is de 2e keer in 10 dagen tijd dat de NVWA een kotter betrapt op het gebruik van binnenkuilen.

Detail binnenkuil
De inspecteurs voerden een visserijcontrole uit en waren vanaf het kustwachtvaartuig Barend Biesheuvel naar de kotter gevaren. Bij de controle ontdekten zij dat er werd gevist met zogeheten binnenkuilen. Dat zijn netten met een kleinere maaswijdte dan toegestaan, die in legale netten worden gehangen. Doordat de verschillende netten over elkaar komen te liggen, kunnen kleine vissen met geen mogelijkheid ontsnappen. Jonge vissen moeten kunnen ontsnappen om schade aan het visbestand te voorkomen.

Vervolg

Het gebruik van deze binnenkuilen is een economisch delict. De NVWA maakt daarom proces-verbaal op en stuurt dat naar het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Een officier van justitie zal beslissen welk vervolg de zaak krijgt.

NVWA

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s