mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Fruitteeltroute op de fiets #Kapelle

Een reactie plaatsen

Op de Bevelanden  zal op zaterdag 13 augustus weer de de Fruitteeltroute  plaats vinden. Dit is een fietsroute van 35 km in de omgeving van Kapelle voert langs fruittelers die de hedendaagse teelt van fruit laten zien en laten beleven. De start is tussen 9.00 en 12.00 uur vanuit het Fruitteeltmuseum en de kosten zijn € 6,00 p.p. of € 12,00 voor gezin met 2 kinderen.

 

Tijdens de Fruitteeltroute fietst u langs en door de fruitboomgaarden in de omgeving van Kapelle en is er op de fruitteeltbedrijven veel te zien en te beleven.Fruittelers laten o.a. zien hoe het fruit wordt geplukt, gesorteerd, opgeslagen en gekoeld.

Ook worden enkele nieuwe technieken en materialen gedemonstreerd die hedendaags in de fruitteelt worden toegepast. Zo worden vele soorten plukmachines, de nieuwste soort milieuvriendelijke boomgaardspuit, perceeluitzetting per satelliet, de druppelbevloeiing en het gebruik van het hagelkanon uitgebreid toegelicht.

Naast de voorlichting in de fruitteelt worden films over diverse teelten vertoond en zijn er proeverijen, tentoonstellingen, markten en oude ambachten, zoals wijn- en bierbrouwersgilden, houtbewerking, imkerij, te zien.  De fruitteeltroute is 35 km lang en start op zaterdag 13 augustus tussen 9.00 en 12.00 uur vanuit het Fruitteeltmuseum. Het museum aan de Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle is te bereiken via tel. 0113-344904  tijdens de openingsuren van dinsdag t/m zaterdag 13.00-17.00 uur. Voor meer informatie en aanmelding: zie www.fruitteeltmuseum.nl of via email info@fruitteeltmuseum.nl.

De Fruitteeltroute vindt elk jaar plaats op de tweede zaterdag in augustus.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s