mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

KIES DE ZONDIGSTE ZEEUW ALLER TIJDEN

Een reactie plaatsen

Wie is de zondigste Zeeuw aller tijden? Die vraag leggen de auteurs van het boek ZONDIGE ZEEUWEN voor aan het publiek, dat via Facebook zijn stem kan uitbrengen. De historici Peter Sijnke en Peter van Druenen en journalist Peter de Jonge hebben de verhalen van 41 ’zondaars’ samengebracht in een bundel, die zaterdag 10 september wordt gepresenteerd tijdens het festival Film By The Sea in Vlissingen.

zondige zeeuw

In deze non-fictie- opvolger van de succesrijke verhalenbundel Zondig in Zeeland (Kick Uitgevers, 2011) komt een breed spectrum aan zondes aan bod. Van leugentjes om bestwil tot oplichting, ketterij, kwalijke seks en moord. Van de 14de eeuw tot heden.

Bekende, beruchte en minder bekende types passeren de revue. De auteurs gaan in op de achtergrond van hun daden. Zondige Zeeuwen laat aan de hand van verhalen en afbeeldingen van 41 schelmen en schurken de donkere kant van de geschiedenis zien.
Ze representeren samen ’het kwaad’ zoals dat in hun tijd werd en voor een deel nog altijd wordt ervaren. Dit boek – uitgegeven door Het Paard van Troje, Goes – is een alternatieve, maar juist daarom verleidelijke, toegangspoort om kennis te maken met een brok Zeeuwse geschiedenis.

Maar wie is de grootste zondaar aller tijden? Ga naar http://www.zondigezeeuwen.nl en breng op de Facebook-pagina http://www.facebook.com/Kies-de-Zondigste-Zeeuw-aller-tijden-117576668679149/ met een ’like’ je stem uit.

Stemmen op meer dan één zondaar is ook toegestaan.

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s