mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Politie en gemeente controleren illegale recreanten ‪#‎Veere‬

Een reactie plaatsen

Agenten en opsporingsambtenaren van gemeente Veere hebben zaterdag avond en de daarop volgende nacht gecontroleerd op illegale recreatie.

Zaterdagavond tot 21.00 uur werden eerst diverse recreanten gewaarschuwd. Ze kregen te horen dat het niet is toegestaan om illegaal de nacht door te brengen. Ruim vijftig toeristen kregen een flyer uitgereikt met meer informatie.

Busjes en personenauto’s

Vanaf middernacht werd op dezelfde plaats nogmaals gecontroleerd, waarbij bleek dat alle camper waren vertrokken. Ze hadden een beter heenkomen gezocht. Tot 3.00 uur werden op verschillende plaatsen twaalf bekeuringen uitgedeeld, aan 10 Duitsers, 1 Spanjaard en 1 Nederlander. Negen aanstaltenmakers werden gewaarschuwd. Het viel de controleurs op dat de illegale recreanten, die werden bekeurd, juist in busjes en personenauto’s sliepen en dus niet in campers.

Overlast

De controles worden uitgevoerd omdat illegale recreanten overlast veroorzaken, zoals het achterlaten van rommel, het doen van natuurlijke behoeften in de duinen en het niet voldoen aan een betalingsverplichting (stagelden en toeristenbelastingen) voor recreanten. Een boete voor illegale recreatie bedraagt 140 euro.

illegaal camperen bord.jpg

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s