mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Lomp en dom gedrag loont niet ‪#‎Vlissingen‬

Een reactie plaatsen

In de Scheldestraat in Vlissingen is vrijdagavond een man aangehouden omdat hij agenten beledigde.

De politiemeldkamer kreeg rond tien over zeven die avond een melding dat op de Glacisstraat een groep overlast veroorzaakte. Agenten zagen dat enkele mensen zich bij de slagboom op het parkeerterrein ophielden. Toen de agenten aan kwamen rijden, wilde een jongeman waarschijnlijk provoceren en gooide opzettelijk een blikje op straat. Daarna vluchtte hij op een fiets weg. Hij kon de slagboom passeren, maar de politieauto niet. Een heldendaad?

Aanhouding

De agenten lieten het er niet bij zitten en gingen in het centrum naar hem op zoek. Op de Scheldestraat kwamen ze hem tegen. Hij wilde er weer vandoor gaan, maar kon door de agenten worden staande gehouden. De 21-jarige inwoner uit Middelburg kreeg direct een bekeuring van 140 euro. Hij maakte stennis en werd door de agenten gesommeerd normaal te doen. Toen hij de agenten beledigde, was de maat vol. Hij werd aangehouden en voor verdere afhandeling naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Torentijd

Hij vond het niet erg om naar Torentijd te gaan. “Ik heb toch geen dak boven mijn hoofd”, zei hij. Tijdens de reis naar Torentijd bleef hij de agenten beledigen voor kankerlijers. In het cellencomplex aangekomen bleek de man een kleine softdrugs bij zich te hebben. Deze werd inbeslaggenomen. Voor de belediging kreeg hij een boete van 350 euro, waarna hij Torentijd mocht verlaten.

Terug lopen

De boetes en het mislopen van een nachtje in een bed in Torentijd sloegen bij hem in als een bom. Toen hij vroeg of de agenten hem een lift wilden geven, kreeg hij te horen dat hij naar Vlissingen terug mocht lopen. Lomp en dom gedrag loont niet: 140 euro boete voor het afval gooien op straat; drugs kwijt; 350 euro boete voor het beledigen van de agenten en … terug naar Vlissingen lopen.

Gedragsregels

Agenten zijn duidelijk in wat wel en geen toelaatbaar gedrag is en spreken agressieve mensen er direct op aan. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden gelijk aangehouden.

politie 1

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s