mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

JUBILEUMEDITIE RESCUE VLISSINGEN BREEKT ALLE RECORDS

1 reactie

Tiende editie van hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen blijft groeien

De jubileumeditie van Rescue Vlissingen breekt alle records. Het hulpverleningsevenement vindt plaats op 27 juli op en voor de boulevards van Vlissingen. Het evenement is inmiddels het grootste en meest diverse in zijn soort binnen Nederland en de landen daaromheen. Het aantal deelnemers, deelnemende landen, bezoekers en de complexiteit van de vele demonstraties gaan woensdag alle records breken.

rescue vlis 2016

Uit zes landen komen 170 deelnemende organisaties die samen bijna 1.100 hulpverleners op de been brengen. Deze professionals demonstreren vrijwel alle typen hulpverlening. Van hulp aan zeezoogdieren tot een multidisciplinaire demo waaraan zes partijen deelnemen (waaronder de ANWB traumaheli en een verongelukte vrachtauto). Op actieve wijze kan het publiek zich van 12:00-18:00 uur brandweerman, politieagent of redder wanen. Door het hoge spektakelgehalte en het tempo waarin met name de ‘vliegende’ demo’s elkaar opvolgen heeft het evenement grote faam gekregen. De bezoekersaantallen lopen in de vele tienduizenden, maar geen enkele editie leidt dat tot problemen. Daardoor, en omdat er vrije toegang is, is het in alle opzichten een feest Rescue Vlissingen te bezoeken.

Bijzondere opening

Na een welkom door de Commissaris van de Koning Han Polman en burgemeester Bas van den Tillaar wordt overgeschakeld naar de cockpit van een Sukhoi 26 MX, van waaruit de piloot de eerste Aerobatics demo zelf van commentaar voorziet. Het publiek hoort de communicatie tussen piloot en grond terwijl de demo wordt uitgevoerd. Als deze kist het luchtruim verlaat volgt direct een brandbestrijding op zee door de Maritime Incident Response Group van de Veiligheidsregio Zeeland. En op dit tempo gaat het de hele dag door. Op de site van het evenement is het volledige programma te vinden.

Extra jubileumactiviteiten

Het jubileum bracht de organisatie op het idee dit jaar flink uit te breiden. Het evenemententerrein is met 60.000 m2 groter dan voorheen. In bioscoop Cinecity worden ‘Rescue’ films gedraaid, en op het Bellamypark zijn in samenwerking met de horecaondernemers diverse activiteiten georganiseerd. Van waterspelletjes met de brandweer tot klimtoren: de jeugd zal zich ook hier niet vervelen. Nieuw is ook het feest dat ’s avonds wordt gehouden op het Bellamypark. Hier kunnen hulpverleners en publiek elkaar nog eens ontmoeten.

rescue Vlissingen logo

Kijk voor meer informatie op www.rescuevlissingen.nl

En luister naar deze opname via WFM96 : https://soundcloud.com/wfm96/rescue-vlissingen-ronald-de-hondt

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

One thought on “JUBILEUMEDITIE RESCUE VLISSINGEN BREEKT ALLE RECORDS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s