mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeeuwse bibliotheekleden lenen nu ook gratis buiten de provincie

Een reactie plaatsen

Lezen kan overal, lenen nu ook! Onder de naam ‘gastlenen’ kunnen bibliotheekleden boeken lenen  bij bibliotheken in heel Nederland. Ideaal voor de vakantieganger die een boek wil lenen in de plaats waar hij/zij op vakantie is. Hiermee speelt de Bibliotheek in op de behoefte van veel klanten aan meer flexibiliteit en gemak.

lezen liggend_in_gras_met_wolkenlucht

Hoe werkt het in de praktijk?

Gastlenen is snel geregeld. De enige voorwaarde is dat de gastbibliotheek waar men wil lenen, ook meedoet. Alle Zeeuwse individuele bibliotheekabonnementen geven toegang tot gastlenen. Leden melden zich eerst bij de informatiebalie van de gastbibliotheek met de eigen bibliotheekpas en id-bewijs. Vervolgens kan men direct lenen met de speciale gast bibliotheekpas. De geleende materialen moeten ook weer ingeleverd worden bij de gastbibliotheek. Bij een volgende bezoek is alleen de nieuwe pas van de gastbibliotheek nodig.

Uitbreiding

Zeeuwse bibliotheekleden lenen al gratis lenen bij alle bibliotheken in Zeeland. Ook inleveren kan bij elke bibliotheek in onze provincie. Dat blijft zo. Gastlenen is aanvullend, voor de klant die ook in een andere provincie wil lenen.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s