mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Verkeerscontroles op Schouwen-Duiveland

Een reactie plaatsen

In zowel Bruinisse als Renesse hield de politie van zaterdag(avond) 16 juli op zondag 17 juli een verkeerscontrole op alcohol tussen 20.30 uur en 04.00 uur. In Bruinisse was dit bij de Visserijdagen, een jaarlijks terug kerend groot evenement.

De 1e controle werd gehouden op de Dorpsweg in Bruinisse. Hier werden tussen 20.30 uur en 23.30 uur 236 blaastesten uitgevoerd. Een man uit Nieuwerkerk blies op de ademanalyse 940 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingevorderd. Hij kreeg ook een rijverbod van 12 uren. Naast de boete zal hij ook worden aangemeld bij het CBR (Alcoholcursus) De Officier van Justitie gaat binnen 10 dagen een beslissing nemen over het rijbewijs: Krijgt de man het rijbewijs terug of wordt het langer in gehouden.

Tweede controle

De 2e controle werd gehouden rond Renesse, op de Serooskerkseweg te Burgh-Haamstede, de Kuijerdamseweg te Ellemeet en Roelandsweg te Renesse. Hier werden tussen 00.30 uur en 04.00 uur 195 blaastesten uitgevoerd. Een 34 jarige man uit Ooltgensplaats blies een Waarde van 355 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 3 uren en een zogenaamde LEMA-cursus (Alcoholcursus). In totaal werden 431 bestuurders op drank gecontroleerd.

Blazen bij een controle

De politie houdt regelmatig alcoholcontroles. Waarom doet zij dat? Jaarlijks zijn er 150 doden en 3.500 ziekenhuisgewonden in het verkeer te betreuren, veroorzaakt door bestuurders met te veel alcohol op. Naast gewonden en doden veroorzaken bestuurders met drank op ook veel schadeongevallen. Daarom controleert de politie op alcohol in het verkeer.

 

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s