mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Studente Scalda bedenkt duurzame oplossing zwerfaval ‪#‎Vlissingen‬

Een reactie plaatsen

Vrijdag 15 juli van 13:00 tot 14:30 uur vindt op de Scalda locatie Edisonweg in Vlissingen de afsluiting plaats van het Project Zwerfafval, een samenwerking tussen Schoon Zeeland en Scalda. Vanuit het streven naar duurzaamheid vinden binnen Scalda jaarlijks diverse activiteiten plaats, waarvan het Project Zwerfafval er een is. Studenten van locatie Edisonweg hebben een project uitgevoerd, waarbij ze hebben meegewerkt aan voorzieningen om zwerfafval op en rond het schoolplein tegen te gaan.

zwerfafval

Oorspronkelijk was het idee om door middel van onbewuste gedragsbeïnvloeding de studenten ertoe te bewegen om het afval op de juiste manier in de afvalbakken te deponeren. Vanuit Nederland Schoon en met ondersteuning vanuit de universiteit van Tilburg zijn reeds op diverse plaatsen vergelijkbare projecten
uitgevoerd.

Toen vervolgens Nathalja van Dam, een studente van de afdeling Mediavormgeving met die ervaringen aan de slag ging, leidde dit als snel tot totaal nieuwe inzichten en ideeën. Nathalja ontwikkelde zelf een enquête onder studenten en trad vervolgens in overleg met studenten uit andere afdelingen, zoals bouwkunde en werktuigbouwkunde om nieuwe ideeen te ontwikkelen en te realiseren.

Het resultaat van deze samenwerking is even vernieuwend als verrassend en zal nu op vrijdag15 juli worden onthuld. Vanuit politiek, onderwijs en natuurorganisaties is belangstelling voor dit fantastische doorbraakproject. De eerder genoemde studente zal tijdens deze bijeenkomst in het zonnetje worden gezet. S. van Rijswijk, direkteur van Terra Maris zal de projectresultaten onthullen en de studente huldigen.

scalda

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s