mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Locatievoorstelling Kunstbende Zeeland ook op FunFest Outdoor Festival #Wolphaartsdijk

Een reactie plaatsen

Winnaars uit verschillende categorieën van de Zeeuwse voorronde van Kunstbende werkten dit voorjaar samen met theatermaker Rob Maaskant aan de verrassende locatievoorstelling ‘Eindelanders’. Het resultaat was al te zien op het EEF Festival en Festival Onderstroom, en zal 23 juli nog één keer te zien zijn op het FunFest Outdoor Festival in Wolphaartsdijk. De voorstelling wordt steeds speciaal aan de locatie aangepast. Op FunFest heeft ‘Eindelanders’ vooral een beeldend karakter.

onderstroom kunstbende 2016

Eindelanders is een fantasievolle locatieproductie met muziek, dans, theater, performance en verbeelding waarin finalisten van Kunstbende Zeeland samen op zoek gaan naar de waarheid achter ‘Het Gerucht’. Bezoekers van deze zogenaamde bewegende voorstelling, worden door de jonge spelers meegenomen langs een aantal theatrale acts. Deelnemers zijn Emilie de Block uit Hulst en Theatergroep Zurøck uit Middelburg/Vlissingen, die tijdens de Zeeuwse voorronde in april respectievelijk de eerste en de derde prijs in de categorie Theater in de wacht sleepten. Verder kan het publiek genieten van de uitzonderlijke danskunsten van oud-Kunstbende deelnemer David Janse uit Kloosterzande. Alle artiesten zijn tussen de 14 en 18 jaar. Winnares in de categorie Fashion Pien Vroonland uit Borsele is verantwoordelijk voor het ontwerp van decor en kostuums.

Eindelanders is 23 juli tussen 15.00 en 20.00 uur meerdere keren te zien als onderdeel van het FunFest Outdoor Festival dat plaatsvindt in de Kunstwei in Wolphaartsdijk. FunFest is inmiddels een begrip in Goes en omstreken en een druk bezocht festival. Ooit begonnen als een verjaardagsfeest van initiatiefnemer Barre Verkerke, is FunFest uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festijn voor jong en oud waar kunst, visuals, muziek, theater en publieksparticipatie de hoofdingrediënten zijn. Tickets zijn verkrijgbaar via www.funfest.nu.

De Kunstbendeproductie Eindelanders is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernard Cultuurfonds, de Provincie Zeeland en Het Bedrijf van Rob Maaskant. Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent. Coördinatie van Kunstbende in Zeeland is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s