mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Hardnekkige kokkelrapers aangehouden ‪#‎Bruinisse‬

Een reactie plaatsen

Twee vrouwen uit China zijn dinsdagavond aangehouden voor het rapen van kokkels aan de Grevelingendam en voor het niet bekend maken van hun identiteit.

Controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit betrappen rond tien over half zeven een groepje kokkelrapers op de Grevelingendam. Zij hebben dan al zo’n 70 kg uit het water gehaald. Alle aanwezige personen hebben hiervoor een bekeuring gekregen en moesten de kokkels vervolgens teruggooien in het water. Vanwege de giftige stof die momenteel in een deel van de Oosterschelde is aangetroffen in schelpdieren is het zeer ongewenst dat deze kokkels via een omweg ongecontroleerd in restaurants terechtkomen. Enige tijd later zien de controleurs tot hun verbazing dezelfde mensen op dezelfde plek wederom kokkels rapen. Omdat twee vrouwen uit het groepje zichzelf niet kunnen identificeren en verder ook niet mee willen werken, zijn zij overgedragen aan de politie.

Op het politiebureau is geprobeerd om met behulp van een tolk de identiteit van de vrouwen vast te stellen. Ook tegenover de agenten zijn de vrouwen niet meewerkend. Tenslotte zijn ze overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De vreemdelingendienst neemt de zaak in onderzoek.

Politie.NL

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s