mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Duitse jongen in legerkleding jaagt strandbezoekers stuipen op lijf ‪#‎Westkapelle‬

Een reactie plaatsen

Een 15-jarige knul uit Neuss (D) is vrijdagavond aangehouden nadat hij voor veel consternatie heeft gezorgd op het strand onder aan de zeedijk nabij de Noorderhoofdweg in Westkapelle. Hij liep daar in legerkleding met een bivakmuts op rond en richtte met een (nep)vuurwapen op de daar aanwezige recreanten. Zijn spel heeft voor veel paniek gezorgd.

Rond 18.00 uur kwamen er diverse telefoontjes bij de meldkamer binnen dat er een man in legerkleding met een vuurwapen op de zeedijk en het strand rond liep. De melders waren bang dat hij een aanslag wilde plegen. De eenheid die als eerste ter plaatse was, ziag diverse paniekerige mensen die zich schuilhielden achter auto’s en kreeg informatie waar de verdachte zich op dat moment ophield. Op het strand en op de zeedijk waren op dat moment nog veel recreanten aanwezig, waarvan velen niet in de gaten hadden wat er gaande was.

Getrokken pistolen

De agenten hebben vooraf kogelwerende vesten aangetrokken en rijden het strand op. Daar komt de verdachte vanachter een caravan aanlopen met in zijn kielzog een tweede man. Met getrokken pistolen worden deze gemaand met hun handen omhoog te knielen. Nadat hieraan gevolg is gegeven wordt de verdachte met het wapen in de boeien geslagen. Dan wordt pas duidelijk dat het om jongen met het postuur van een volwassene gaat die met een nepvuurwapen een spel heeft gespeeld.

Gebrek aan inzicht

De jongen is hier op vakantie met zijn moeder en haar partner. Alle twee begrijpen zij in eerste instantie niets van de commotie die hun zoon heeft veroorzaakt. De jongen heeft het legerpak en het nepvuurwapen kennelijk voor zijn verjaardag gehad. Zij verklaren dat deze spullen in Duitsland zijn toegestaan. De betrokken agenten hebben hen bars te verstaan gegeven dat het in deze roerige tijd niet verstandig is om met wapen en camouflagepak rond te lopen. Gezien de dreiging die van hem is uitgegaan en de associatie die het bij velen heeft opgeroepen, zou zijn aanhouding bij een verkeerde beweging ook vervelender hebben kunnen aflopen. Omdat zowel de moeder als de partner hebben geweten van het spel van de jongen en nepvuurwapens in Nederland verboden zijn, zijn ook zij aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In de caravan worden nog diverse andere niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens gevonden. Alle spullen zijn in beslag genomen. De moeder en haar partner zijn inmiddels gehoord en weer op vrije voeten gesteld. De jongen zit nog vast en wordt deze zaterdag in de loop van de middag gehoord.

soldaten-outfit-voor-mannen

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s