mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Laatste horde voor mariniers #Zeeland

Een reactie plaatsen

Het Korps Mariniers wordt van 4 t/m 15 juli flink op de proef gesteld tijdens de certificeringsoefening (CERTIFEX), die grotendeels plaatsvindt in de provincie Zeeland. Deze oefening vormt de laatste horde voor de mariniers voordat ze gereed zijn om als eenheid op missie te gaan. Tijdens de CERTIFEX, waaraan in totaal ongeveer 400 militairen deelnemen, opereert de eenheid met landingsvaartuigen vanaf het amfibisch transportschip Zr.Ms. Rotterdam.

mariniers in Vlissingen

De mariniers van 1 Marine Combat Group (1MCG) trainen zowel op zee als op land bij Vlissingen en Brouwershaven. Ze beoefenen het boarden van schepen en het redden van gijzelaars in samenwerking met de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF) van het Korps Mariniers. Ook wordt er voor het eerst samengewerkt met regionale hulpdiensten tijdens een massive casualty scenario, waarbij hulpdiensten en mariniers gezamenlijk meerdere gewonden moeten verzorgen. Hiermee wordt de steeds intensievere samenwerking tussen het Korps Mariniers en de provincie Zeeland onderstreept. In 2021 verhuizen de mariniers naar hun nieuwe kazerne in de geboorteplaats van hun oprichter, Michiel de Ruyter.

Inzetbaar

Voor 1MCG is deze certificeringsoefening onder leiding van het Marine Training Command een belangrijke stap, omdat de eenheid daarna inzetbaar moet zijn voor militaire operaties. Voor Zr.Ms. Rotterdam is de training van toegevoegde waarde, omdat dit schip dit jaar deel uitmaakt van de snelle interventiemacht van de NATO Response Force (NRF).

Omwonenden Brouwershaven

Vanaf 11 tot en met 14 juli trainen de mariniers in zowel de stad als op het strand van Brouwershaven. De inwoners zijn geïnformeerd over de aanwezigheid van militairen, militaire voertuigen en de inzet van landingsvaartuigen op het water. Ook kan er op deze dagen worden geschoten met oefenmunitie. Mochten er desondanks klachten zijn of schade ontstaan, dan kan je die melden via http://www.defensie.nl/…/klachten-en…/inhoud/geluidsoverlast.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s