mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Congres voor uitstapprogramma prostituees: Kans op een toekomst #BoZ

Een reactie plaatsen

RUPS, het regionaal uitstapprogramma voor prostituees, organiseert op vrijdag 14 oktober 2016 het congres ‘Kans op een toekomst’. Doel van het congres is om borging van de RUPS taken onder de aandacht te brengen bij de lokale politiek en ketenpartners. De subsidie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie waarmee RUPS Zeeland en West Brabant nu bekostigd wordt, houdt na 2017 op. Dan moet de hulp aan prostituees (het uitstapprogramma en alles daaromheen) geborgd zijn in de reguliere werkprocessen van betrokken organisaties. Er wordt daarnaast ingegaan op wat RUPS, na ruim een jaar tijd, heeft bereikt in de regio Zeeland en West Brabant.

Maagd BoZ.jpg

Programma RUPS congres

Het RUPS congres vindt plaats in Theater De Maagd in Bergen op Zoom. Dagvoorzitter is Aldith Hunkar. Aldith is vooral bekend van haar jaren als tv-presentator bij onder andere het NOS Journaal en Jeugdjournaal. Vorig jaar presenteerde zij de 3th World Conference of Women’s Shelters.

Werner van Damme van het Ministerie van Veiligheid en Justitie geeft een toelichting op de noodzaak van het uitstapprogramma voor prostituees en de resultaten zover. Margit Balogh laat een paar portretten zien van (ex-) prostituees. Zij deelt ervaringen die zij opdeed tijdens het maken van de documentaire ‘Jojanneke in de prostitutie’. Hoofdgast is Marith Volp, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.  Zij geeft haar visie op de vraagstukken van prostitutie en de rol van het uitstapprogramma daarin. Het volledige programma is te vinden op www.ggdzeeland.nl/kansopeentoekomst

congres RUPS

RUPS in het kort

Stoppen met prostitutie en een nieuw leven opbouwen. Voor veel prostituees is dit geen vanzelfsprekendheid. Ook in Zeeland en West Brabant zijn prostituees actief die willen stoppen maar dat niet kunnen. Veel prostituees hebben op meerdere vlakken hulp nodig voordat ze aan een nieuw leven kunnen beginnen. RUPS Zeeland-West Brabant is een initiatief van de GGD Zeeland en biedt die hulp. Onze trajectbegeleiders kennen de prostitutiewereld en leggen contact met andere professionals die hulp kunnen bieden. Alleen wanneer partijen willen samenwerken lukt het om dit succesvol te kunnen doen. Dat geldt zeker voor de hulp aan prostituees die tegen hun wil in de seksindustrie werken. RUPS Zeeland en West Brabant helpt gemeenten om met beperkte middelen een netwerk op te bouwen rondom de hulp aan prostituees.

GGD Zeeland logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s