mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Pendelbus blijft na geslaagde proefperiode #Goes

Een reactie plaatsen

De extra pendelbus (lijn 185) die van het treinstation in Goes naar Emergis, Revant Lindenhof en het ADRZ rijdt, wordt definitief in het dienstrooster opgenomen. Dat zijn de drie zorginstellingen overeengekomen met de gemeente Goes, de provincie Zeeland en vervoerder Connexxion. Met ingang van 21 augustus 2016 rijdt de pendelbus uitsluitend op werkdagen van 07.00 uur tot 18.00 uur. ’s Avonds en in het weekeinde kan een beroep worden gedaan op de haltetaxi.

emergis gebouw

De betrokken partijen spreken van een zeer geslaagde proef met de bus. Gemiddeld maken honderd reizigers per dag gebruik van deze extra dienst. Veruit de meesten doen dat overdag; het aantal mensen dat ’s avonds of in het weekeinde in de bus stapt, is zeer gering. Verwacht wordt dat het aantal reizigers nog enigszins zal toenemen, mede omdat het ADRZ inmiddels betaald parkeren heeft ingevoerd.

ADRZ kees 2

De proef met de extra pendeldienst werd in januari ingezet op initiatief van de Cliëntenraden van Emergis, Revant en het ADRZ. De pendelbus biedt plaats aan acht personen en rijdt op maandag tot en met vrijdag elk halfuur. Reizigers kunnen met de OV-chipkaart betalen of een los vervoerbewijs kopen bij de buschauffeur. Het gebruikelijke OV-tarief is van toepassing. Voor de haltetaxi geldt een apart tariefsysteem.

Connexxion

De dienstregeling van de pendelbus (lijn 185) is terug te vinden op connexxion.nl.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s