mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nieuwe fiets- en voetpaden in West Zeeuws-Vlaanderen

Een reactie plaatsen

Elke Zeeuw moet ’s avonds veilig kunnen thuiskomen. Daarom zegt de Provincie Zeeland verkeersveiligheid hoog in het vaandel te hebben staan en proberen wegen veiliger te maken en te en investeren in gedrag. Van 18 tot en met 29 juli gaat de aannemer van de Provincie aan de slag in West Zeeuws-Vlaanderen. Langs de Damstraat bij Schoondijke wordt een fietspad aangelegd; de Oostburgsestraat bij Zuidzande krijgt een nieuw voetpad.

werk-aan-de-weg

Fietspad langs Damstraat Schoondijke doorgetrokken

Met de komst van de rondweg is ten noorden van Schoondijke een rotonde aangelegd, die het dorp verbindt met de Rijksweg (N676). Provinciale wegen worden bij voorkeur aangelegd met vrijliggende fietspaden. Dit was nog niet langs de hele N676 het geval. Daarom wordt tussen de Damstraat en de rotonde een ontbrekend gedeelte van het fietspad aangelegd. Hierdoor hoeven de fietsers richting Breskens niet meer twee keer de hoofdrijbaan over te steken. Dat verbetert de veiligheid van fietsers en automobilisten.

Nieuw voetpad langs Oostburgsestraat bij in Zuidzande

Van 18 tot en met 29 juli wordt er ook gewerkt bij Zuidzande, aan de Oostburgsestraat. Tussen huisnummers 36 en 48 wordt een nieuw voetpad aangelegd. In- en uitstappen vanaf de parkeerstrook wordt hiermee veiliger. In de bestaande parkeerstrook komen plantvakken. Deze liggen dicht bij de weg, waardoor een optische versmalling ontstaat. Het is de bedoeling dat automobilisten daardoor hun snelheid aanpassen.

Veiligheidsmaatregelen

De werkzaamheden aan fiets- en voetpad vinden plaats tussen 7.00 en 17.00 uur. We doen ons best om overlast voor omwonenden en weggebruikers tot een minimum te beperken; daarom blijft de doorgaande weg beschikbaar tijdens de werkzaamheden. Wel wordt één rijstrook van de hoofdrijbaan afgesloten. Verkeer wordt om en om doorgelaten; er staan verkeersregelaars of verkeerslichten om het verkeer in goede banen te leiden.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s