mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg #ADRZ

Een reactie plaatsen

Voor het zevende opeenvolgende jaar heeft de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) de borstkankerzorg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis gewaardeerd met het felbegeerde Roze lintje. BVN is de patiëntenvereniging voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker. Het Roze lintje is ook het logo van Pink Ribbon, die met diverse acties aandacht vraagt voor borstkanker.

lintje 2016

BVN heeft de criteria in vergelijking met voorgaande jaren verscherpt naar patiëntenwensen. Het ADRZ voldoet aan alle verplichte criteria en aan minstens 7 van de 9 overige voorwaarden. Het ziekenhuis scoort hiermee in de top van de Nederlandse ziekenhuizen. Bij de criteria gaat het om de samenstelling van het multidisciplinaire behandelteam, de kwaliteit en ervaring van de borstkankerchirurgen, maar ook om de snelheid van diagnostiek en behandeling. Bovendien tellen de ervaringen van de patiënten zelf zwaar mee, die via een digitale monitor borstkankerzorg worden uitgevraagd.

Het ADRZ is voortdurend bezig met het stroomlijnen en versnellen van de zorg aan borstkankerpatiënten. De operaties vinden overwegend plaats in Vlissingen. Het ADRZ telt vier ervaren borstkankerchirurgen. In 2015 voerden zij samen ruim 200 operaties uit. In het ADRZ worden patiënten behandeld door een mammachirurg samen met een verpleegkundig specialist en bij de begeleiding rondom de operatie speelt ook de mammacareverpleegkundige een belangrijke rol. Elke nieuwe patiënt wordt wekelijks besproken in een multidisciplinair overleg. Er is ook aandacht voor de psychosociale aspecten van borstkanker, waarbij medisch psychologen kunnen worden ingezet.

De bij de borstkankerzorg betrokken medisch specialisten en medewerkers van het ADRZ zien het lintje als een bevestiging dat de kwaliteit van de borstkankerzorg uitstekend is en dat het ziekenhuis voldoet aan de steeds hogere criteria die patiënten, zorgverzekeraars en de wetenschappelijke vereniging hanteren. Ook zorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van het ADRZ ingedeeld in de hoogste categorie: Beste Zorg.

admiraalDeRuyterLogo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s