mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Gratis e-books van de #Bibliotheek op smartphone of tablet

Een reactie plaatsen

Vanaf 1 juli ook e-books voor volwassenen in de VakantieBieb

Met de VakantieBieb-app heeft iedereen, zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek, gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd ging de VakantieBieb al in juni open. Vanaf 1 juli zijn ook de titels voor volwassenen beschikbaar . Er zijn dit jaar nog meer titels te downloaden, zestig in totaal, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld.

zomer bib

Niet alleen voor kinderen biedt de VakantieBieb-app uitkomst, ook volwassenen komen vanaf juli aan hun trekken en hebben de mogelijkheid om dertig titels te downloaden. Romans, spannende en informatieve boeken, voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de selectie: Vader van Karl Ove Knausgård, A.F.Th. v.d. Heijden met De helleveeg; Youp van ’t Hek in Nederland volgens Youp; en Cruise van Suzanne Vermeer.

VakantieBieb ook dit jaar weer populair

De VakantieBieb-campagne wordt voor het vierde jaar georganiseerd door de Bibliotheek en is ook dit jaar weer onverminderd populair. Vanaf 1 juni, toen de VakantieBieb open ging voor de jeugd, zijn er bijna 50.000 nieuwe gebruikers geregistreerd. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat de app heeft gedownload op ruim 626.241.

Lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store en is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

boeken

Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen. ‘“Mijn dochter (11) heeft dyslexie, wil nooit boeken lezen, maar leest nu voor het eerst zelf op de iPad!” – een blije moeder’.

VakantieBieb kinderen: 1 juni t/m 31 augustus 2016

VakantieBieb volwassenen: 1 juli t/m 31 augustus 2016

zeeuwse biblotheken

http://www.vakantiebieb.nl/

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s