Kunstbende Zeeland op Festival Onderstroom met ‘Eindelanders’#Vlissingen

Winnaars uit diverse categorieën van de Zeeuwse voorronde van Kunstbende werkten dit voorjaar samen met theatermaker Rob Maaskant aan de verrassende locatievoorstelling ‘Eindelanders’. Het resultaat is zaterdag 9 juli en zondag 10 juli te zien tijdens het straattheaterweekend van festival Onderstroom in Vlissingen.

onderstroom kunstbende 2016

Eindelanders is een fantasievolle locatieproductie met muziek, dans, theater, performance en verbeelding waarin finalisten van Kunstbende Zeeland samen op zoek gaan naar de waarheid achter ‘Het Gerucht’. Bezoekers van deze zogenaamde bewegende voorstelling, worden door de jonge spelers meegenomen langs een aantal theatrale acts.

Deelnemers zijn Theatergroep Zurøck, die tijdens de Zeeuwse voorronde in april de derde prijs in de categorie Theater in de wacht sleepte. De 7 leden van Zurøck zijn afkomstig uit Vlissingen en Middelburg. Winnares in de categorie Fashion Pien Vroonland uit Borsele is verantwoordelijk voor het ontwerp van decor en kostuums. Singer-songwriter Jaimy Versteeg uit Goes werd dit jaar 2e in de categorie muziek en zorgt in deze voorstelling voor de muzikale noot, samen met voormalig Kunstbendewinnaar Django Boegheim uit Middelburg. Tot slot kan het publiek genieten van de danskunsten van solo-danser en oud-Kunstbende deelnemer David Janse uit Kloosterzande. Alle artiesten zijn tussen de 14 en 18 jaar.

Eindelanders is gratis te bezoeken op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli. De voorstelling speelt beide dagen drie keer, om 13.00u, 14.00u en 15.00u en maakt deel uit van het straattheaterweekend van Festival Onderstroom dat plaatsvindt op de Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen. Eindelanders start steeds vanaf het Windorgel.

 

Deze Kunstbendeproductie is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernard Cultuurfonds, de Provincie Zeeland en Het Bedrijf van Rob Maaskant. Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent. Coördinatie in Zeeland is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. 

 

Gepubliceerd door keesamigo

Ik woon in Zeeland

Plaats een reactie