mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Bijeenkomst Hartveilig wonen 13 juli 2016 #Wissenkerke

Een reactie plaatsen

Op woensdag 13 juli wordt een informatiebijeenkomst gehouden over Hartveilig Wonen met informatie over een reanimatienetwerk van vrijwilligers.
Burgerhulpverleninghartveilig wonen

De gemeente Noord-Beveland wil graag in samenwerking met haar inwoners en andere organisaties zoals Veiligheidsregio Zeeland inspelen op de belangrijke eerste minuten na een hartaanval. Dit wil de gemeente doen met behulp van een reanimatienetwerk van vrijwilligers en Automatische Externe Defibrillators (AED’s).
Hartveilig Wonen is een netwerk van vrijwillige burgerhulpverlening, in afwachting van de ambulance.

Beroep op inwoners Wissenkerke

In 2010 heeft de gemeente besloten om voor iedere kern een AED aan te schaffen. In de kernen Colijnsplaat, Kamperland en Kortgene zijn de brandweerauto’s uitgerust met een AED en rukt de brandweer uit bij een hartstilstand, ter assistentie van de ambulance.
In Geersdijk, Kats en Wissenkerke is geen brandweerpost aanwezig en doet de gemeente een beroep op haar inwoners om ook reanimatievrijwilliger te worden. De gemeente ondersteunt dit netwerk van vrijwilligers.

In Geersdijk en Kats is al sinds 2010 een netwerk van burgerhulpverleners actief. In Wissenkerke is dat nog niet het geval, omdat hier pas onlangs de brandweerpost is gesloten. Daarom is aansluiting gezocht bij Hartveilig Wonen, enerzijds met het doel om ook Wissenkerke Hartveilig te maken en anderzijds om de werkwijze in Geersdijk en Kats te optimaliseren.

Registreren Hartveilig Wonen

Om het reanimatienetwerk (verder) op te bouwen zijn er vrijwilligers en AED’s nodig. De gemeente is daarom op zoek naar mensen die een erkende reanimatie/AED-training hebben gevolgd of bereid zijn deze te volgen. Aan verenigingen, organisaties of particulieren die een AED in bezit hebben, wordt ook gevraagd dit apparaat beschikbaar te stellen voor Hartveilig Wonen. Men kan zich als vrijwilliger registreren via http://www.hartveiligwonen.nl.

Aanmelden informatiebijeenkomst

De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Wissenkerke van 19.30 uur tot circa 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De gemeente krijgt graag zicht op het aantal aanwezigen voor de bijeenkomst. Aanmelden is daarom gewenst via info@noord-beveland.nl.

logo-N-Beveland-vlakken-nw

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s