mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zesde editie CuliFair #Goes biedt voor ieder wat wils

Een reactie plaatsen

Op woensdag 13 en donderdag 14 juli wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. CuliFair Goes is het enige culinaire fairtrade openluchtfestival van Nederland. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook heerlijke fairtrade, streek- en biologische producten.

culifair goes

Bezoekers genieten op een laagdrempelige manier van vakmanschap en creativiteit van de beste koks van 9 Goese restaurants. Fairtrade, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. Alle gerechten bevatten minimaal een Fairtrade ingrediënt én een ‘Zeeuws zeker’ of biologisch product. Vis bevat het MSC viskeurmerk.

 

Vriendelijke kennismaking

Bezoekers kiezen en mixen de gerechten naar eigen smaak, waardoor ze voor een vriendelijk bedrag kennis kunnen maken met verschillende keukens en producten. CuliFair groeit elk jaar en kende in 2015 een bezoekersaantal van ca. 5000. Er doen weer 9 restaurants mee! Ook is er aandacht voor de jongere fijnproevers. Eén restaurant legt zich toe op speciale kindergerechten. En dit jaar zijn er maar liefst 7 vegetarische gerechten verkrijgbaar.

 

Businesslunch en feestelijke afsluiting

Nieuw dit jaar is de businesslunch op beide dagen tussen 12.00 en 16.00 uur. CuliFair biedt hiermee ook de zakelijke bezoekers de gelegenheid om met hun gasten te genieten van alle heerlijke gerechten.

Op donderdagavond is er een feestelijke afsluiting vanaf 19.00 uur met live muziek van dameskoor ‘Uit volle borsten’ en zangeres Albertina.

 Albertina

Foto via http://www.zangeresalbertina.nl

Culinair bewustzijn

Ons culinair bewustzijn groeit. We willen verantwoord eten. Mooie gerechten bereid met gezonde kwaliteitsproducten die bijdragen aan eerlijke handel en minder milieubelastend zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave. Maar niets is minder waar. Zo bewijzen deelnemende restaurants. Gebruikte materialen als borden en bestek zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar. CuliFair is voor iedereen, ook voor de jongere fijnproevers. Of je nu de hele avond wilt tafelen of langs komt in de lunchpauze. Het mag allemaal en natuurlijk is er ook muziek!

wereldmuziek

CuliFiësta

Op vrijdag 15 juli verandert CuliFair in CuliFiësta: restaurants maken plaats voor internationale keukens. Een vrolijk en internationaal culinair feest, natuurlijk omlijst door live wereldmuziek!

Goes is

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s