mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Drie aanhoudingen in Zeeuwse drugszaak #Zierikzee

Een reactie plaatsen

Op 7 juni heeft de recherche een 24-jarige man uit Zierikzee aangehouden. De man wordt verdacht van het handelen in verdovende middelen. In dezelfde zaak werden nog twee verdachten opgepakt.

 

In verband met het lopende onderzoek maakt de politie nu pas de aanhouding bekend. De verdachte werd op 7 juni op heterdaad betrapt toen hij cocaïne aan een andere verdachte verkocht. De koper is direct opgepakt. De verdacht is later die avond, buiten heterdaad, in een pand in Bruinisse aangehouden. In verband met het verder onderzoek zijn de woning van de verdachte in Zierikzee en de woning in Bruinisse doorzocht. In de woningen werden onder andere cocaïne en hennep aangetroffen. Naast de verdovende middelen werd ook de auto van de dealer, verschillende sierraden ter waarde van ruim 11.000 Euro en een contant geldbedrag in beslag genomen.

Onderzoek

Verder onderzoek leidde naar een tweede persoon die zich samen met de man uit Zierikzee met de handel in drugs bezig hield. In de woning van deze 24-jarige man uit Burgh-Haamstede werd op 16 juni 2016 een doorzoeking verricht. Hier werden verschillende kleine hoeveelheden verdovende middelen, een hoeveelheid contant geld, een niet van een echt vuurwapen te onderscheiden balletjespistool en een boksbeugel aangetroffen. Naast de 24-jarige bewoner werd ook een 22-jarige man aangehouden die op hetzelfde adres woonde.

Horen afnemers

De politie heeft de afgelopen periode verschillende afnemers van verdovende middelen gehoord. Daaruit blijkt dat de man uit Zierikzee al langer actief was op het gebied van handel in verdovende middelen. Hij hield zich onder andere met de verkoop van cocaïne, XTC en hennep op het eiland Schouwen-Duiveland. De twee mannen uit Burgh-Haamstede zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De man uit Zierikzee is dinsdag 21 juni voor de raadkamer geleid en blijft nog zeker dertig dagen vast zitten.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s