mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Jutters exposeren kunst in SVRZ ‘t Gasthuis ‪#‎Middelburg‬

Een reactie plaatsen

‘Jut en Jul Strandspul toont waarde van aangespoelde spullen’

Van nu tot en met augustus 2016 zijn in SVRZ ‘t Gasthuis in Middelburg de werken van Jut en Jul strandspul te bewonderen en te koop. Op de eerste verdieping van het centrum voor zorg en revalidatie aan het Noordpoortplein hangen de werken die gemaakt zijn van gejut strandspul.

jut en jul expo

Jut en Jul Strandspul bestaat uit Franny Kemp en Marjon Jobse. Ze maken al enkele jaren kunst van zelf gejut strandspul. De kunst bestaat uit vondsten uit ‘onze’ Noordzee, en van het Zeeuwse strand. Hier nemen natuurlijk schelpen en drijfhout een belangrijke plaats in. Maar ook andere aangespoelde zeeschatten als, krabbenschilden, zeewier, zeepokken, eikapsels van zeedieren vormen een mogelijkheid tot kunst te worden verheven.

Een aantal werken in ’t Gasthuis zijn echt Zeeuws. Het strandspul is veranderd in een Walcherse boerin maar ook in de herkenbare Zeeuwse knoop. De expositie is dagelijks te bezichtigen op de eerste verdieping van SVRZ ’t Gasthuis.

Jut en Jul Strandspul geven workshops thuis en op locatie met voornamelijk schelpenkunst. Ze exposeren de kunst en staan ook op diverse markten in Zeeland. Ook werken ze in opdracht. Samen met de klant kijken ze hoe ze de opdracht kunnen volbrengen.

Over SVRZ

SVRZ ’t Gasthuis is een voorziening van SVRZ. SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met verspreid over de provincie drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijnsgerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg. Van verpleeghuiszorg tot dagbehandeling en van revalidatie tot ZorgThuis. Maar ook kan je naar de SVRZ toe voor ergotherapie of activiteiten in een ontmoetingscentrum.

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s