mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Jongerentheatergroep de dRang speelt ‘Het Verraad van Waterdunen’

Een reactie plaatsen

Voor basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen

Tot en met vrijdag 8 juli speelt Jongerentheatergroep dE dRang iedere donderdag en vrijdag ‘Het verraad van Waterdunen’ voor bovenbouw leerlingen van basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen. De voorstellingen vinden plaats in het dorpshuis van IJzendijke. Ook bezoeken de scholieren het museum Het Bolwerk en wandelen ze langs de vestingwerken. Dit allemaal in het teken van de 80-jarige oorlog. Op 15 juli is er om 20.00 uur een openbare voorstelling in het Arsenaal Theater in Vlissingen. Kaarten kosten € 7,50 en zijn online te reserveren via: www.arsenaaltheater.nl

voorstelling ZV 1

‘Het verraad van Waterdunen’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rob Ruggenberg. Het toneelstuk neemt de toeschouwers mee op een avontuur in Zeeland tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Robbe ontsnapt als enige als zijn ‘ketterse’ ouders worden vermoord. Hij zoekt bescherming bij zijn oom die hem echter verkoopt aan Spaanse soldaten. Vanaf dat moment is Robbe een muchilero (soldatenslaafje) en verandert zijn leven in een hel. Als zijn kamp wordt overvallen en een van de gevangengenomen daders een meisje blijkt te zijn, krijgt Robbe weer hoop. Hij helpt haar te ontsnappen. Er volgt een spannende vlucht die eindigt op het eilandje Waterdunen, in de monding van de Westerschelde. Vandaar belanden ze in Vlissingen en spelen ze een belangrijke rol bij de bevrijding van Vlissingen door de geuzen.

Patricia Kuiper heeft het boek ‘Het verraad van Waterdunen’ van Rob Ruggenberg bewerkt voor jongerentheatergroep de dRang. Oscar Postema tekent voor een snelle en strakke regie. De eerste reacties van het publiek op de voorstelling waren positief en door het goede spel van de acteurs beleven de toeschouwers het actief mee.

voorstelling ZV 2

dE dRang speelde eerder in 2013 de voorstelling Stormkracht voor zo’n 1500 Zeeuwse scholieren in Het Watersnood Museum te Ouwerkerk.  dE dRang heeft met Het Verraad van Waterdunen wederom een erfgoed educatief stuk geproduceerd van hoge kwaliteit.

 

Voor meer informatie: www.dedrang.nl

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s